Home Mozaik Muškarac se probudio s ujedom na vratu – umro nakon mjesec dana!...

Muškarac se probudio s ujedom na vratu – umro nakon mjesec dana! Prvi smrtni ishod nakon 1954!

456
0
Photo by HitchHike: https://www.pexels.com/photo/selective-focus-photo-of-black-bat-on-brown-stone-3261020/

Odjel za javno zdravstvo Illinoisa objavio je u utorak priopćenje da je muškarac umro od bjesnoće, što je prvi slučaj te bolesti u državi od 1954. godine.

Odjel je objavio da je muškarac okruga Lake u svojim 80-ima umro, malo više od mjesec dana nakon što se, kako je rekao, probudio jednog dana sredinom kolovoza i pronašao šišmiša kako ga napada držeći se za vrat.

Centar za kontrolu i prevenciju bolesti potvrdio je dijagnozu nakon laboratorijskog testiranja i rekao da je muškarac počeo osjećati simptome povezane s bjesnoćom, uključujući bol u vratu, glavobolju, poteškoće u kontroli udova, nejasan govor i utrnulost u ekstremitetima.

Bjesnoća ima jednu od najviših stopa smrtnosti od bilo koje bolesti, a gotovo 100% pacijenata koji pokažu simptome umire unutar nekoliko tjedana.

Iako postoji cjepivo protiv bjesnoće i mogućnosti liječenja koje mogu spriječiti smrt, liječenje treba primijeniti odmah nakon što je žrtva bila izložena bolesti.

U trenutku kad žrtva počne pokazivati ​​simptome, obično je prekasno za njezino spašavanje.

Zdravstveni radnici i drugi koji su bili u kontaktu s izlučevinama zaražene osobe procjenjuju se i daju im profilaksu protiv bjesnoće, izvijestio je CBS News.

Ravnatelj IDPH-a, dr. Nozi Ezike, rekao je: – Postoji liječenje koje može spasiti život za one koji potraže pomoć brzo nakon što su bili izloženi životinji s bjesnoćom –

– Ako mislite da ste možda bili izloženi bjesnoći, odmah potražite liječničku pomoć i pridržavajte se preporuka zdravstvenih djelatnika – poručio je ravnatelj.

Slučajevi bjesnoće kod ljudi su rijetki, ali se, primjerice, svake godine u svijetu bilježe jedan do tri slučaja.

Procjenjuje se da 60 000 Amerikanaca svake godine primi cjepiva nakon izlaganja.

Previous articleTito po ovu pjevačicu slao helikopter: Zbog haljine izbila nemila scena sa Jovankom – ‘Nisam mogla’
Next articleMilanović o supruzi: Da je meni mama to napravila kad sam imao 17 godina, ja bih poludio

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here