Vijesti

‘Tko će odgovarati za 34 milijuna kuna bačenih u vjetar?’ (VIDEO)

‘Tko će odgovarati za 34 milijuna kuna bačenih u vjetar?’ (VIDEO)

Lista za Rijeku se na današnjoj tiskovnoj konferenciji osvrnula tzv.’revolucionarni zaokret’ kojim su gradske vlasti odustale zgrade Gradske knjižnice na Klobučarićevom trgu i nove zgrade MMSU-a, postavivši pitanje tko će odgovarati za desetljeće promašene kulturne infrastrukturne politike i guranja promašenih projekata koji su porezne obveznike nepotrebno koštali milijune eura istovremeno nepopravljivo devastirajući dijelove grada.


Zlatko Moranjak, Danko Švorinić, Predrag Miletić

U stranci pozdravljaju konačni odustanak od nerealnih i megalomanskih projekata nove zgrade MMSU-a i Gradske knjižnice na Klobučarićevom trgu te njihovo preseljenje u već postojeće lokacije u kompleksu Benčić ali ukazuju i da je ovaj ‘promašaj desetljeća’ i planiranje objekata kulturne infrastrukture na pogrešnim lokacijama i u nerealnom opsegu uzrokovao financijsku štetu od 34 milijuna kuna koliko je do sada potrošeno na projekte koji se nikad neće realizirati.

Kako je istaknuo predsjednik stranke Danko Švorinić, projekti bi davno bili gotovi da su prije deset godina pokrenuti u obliku u kojem se predlažu danas i kakav su već tada predlagali mnogi kulturnjaci.
– Na ovaj način smo osim financijske štete i 10 godina kašnjenja dobili samo prostornu devastaciju centra grada, a od svega su korist imali jedino garažeri kojima je plaćeno pravo građenja za nešto što se nikad neće izgraditi, rekao je Švorinić i iznio šokantan podatak prema kojem je investitor garaže manje platio za zemljište nego što je Grad Rijeka kasnije platio njemu za pravo građenja na istom tom terenu (!)

U Listi za Rijeku se nakon svega pitaju – kako vjerovati u revolucionarne zaokrete nakon toliko prekršenih obećanja vezanih u rokove dovršetaka objekata kulturne infrastrukture? Što s autobusnim kolodvorom koji se i dalje planira po starom megalomanskom konceptu? Kada će se po tom pitanju dogoditi revolucionarni zaokret?

Tajnik stranke Predrag Miletić ustvrdio kako cijeli slučaj pokazuje i gradsku (ne)brigu za industrijsku baštinu izrazivši čuđenje činjenicom da se osoba najodgovornija za ovakav ishod namjerava krenuti u petu kandidaturu za gradonačelnika.

– Nakon svega, gradonačelnik Obersnel može tvrditi da su drugi krivi, može obećavati da će štetu ispraviti u sljedećem mandatu, ali ne može opovrgnuti da desetak godina u vjetar nije bacio 34 milijuna kuna za ‘nevidljivi muzej i knjižnicu’ koji nikad neće biti realizirani u zamišljenom opsegu i na planiranim lokacijama, zaključili su tiskovnu konferenciju u Listi za Rijeku. (rd)

Midas

View Comments (4)

4 Comments

 1. UberSmell

  September 6, 2012 at 13:31

  Money, money, money in a rich man’s world !!!

  Iliti revidiranim sloganom neke političke stranke: “IDEMO UNAZAD!!!”

 2. kuuuuuuuraaaaaaa

  September 6, 2012 at 21:31

  zašto Lista ne ponudi građanima jedno jednostavno obećanje, a to je podizanje optužnica protiv gradskih djelatnika koji su potpisali ugovore koje nikad nisu proveli?

  Jako jednostavno, sve što trebate je podnjeti tužbe i kroz medije i građane vršiti pritisak na institucije da u zakonskim rokovima prihvate, odbiju ili štogod hoće rade s optužnicama.

  Šta Lista čeka da DO samo od sebe pokrene optužnice?
  Gdje su vam školovani odvjetnici u vašim redovima? nemate, pa kakva ste vi stranka?

 3. f1

  September 6, 2012 at 22:10

  ako misliš na pokretanje kaznenih prijava, odluku o pokretanju postupka opet donosi DO pa ti ga dođe na isto.

 4. sax

  September 6, 2012 at 22:20

  šijem ti ga đuro! opet. bit će toga još…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Vijesti

Vedrana Spadoni osniva udrugu Primorski Hrvat

spDecember 13, 2018

Komadini proračun podržali Knežević i Živi zid, Most za trgovinu optužio i HDZ!

spDecember 13, 2018

Obilan snijeg stiže u Gorski kotar, biti će ga i na Kvarneru!

spDecember 12, 2018

Počeli radovi na sustavu za zasnježenje na Platku

spDecember 12, 2018

Bišćanu odbijena žalba na presudu za lomljenje nosa taksisti

spDecember 12, 2018

Odbor za kulturu nije prihvatio prijedlog proračuna za 2019. godinu

spDecember 12, 2018

Grad Rijeka i Vlada RH potpisali ugovore o financiranju projekta Europske prijestolnice kulture

spDecember 11, 2018

Utvrđene konačne rang liste stipendista Grada Rijeke

spDecember 11, 2018

U Listi za Rijeku predstavljen projekt multimedijalne knjižnice za djecu s teškoćama u razvoju

spDecember 11, 2018

Copyright © 2017 Rijeka danas.