Home Mozaik Tko u Rijeci i okolici najbolje tipka na pisaćem stroju?

Tko u Rijeci i okolici najbolje tipka na pisaćem stroju?

301
0

U prostorijama book-caffea Dnevni boravak večeras je održano četvrto natjecanje u tipkanju na klasičnim pisaćim strojevima.

Pod nazivom Typewriter Borosana Competition 2021, 12 natjecateljica (1 rezerva) i 1 natjecatelj (izvan konkurencije) sudjelovalo je u zabavno – edukativnom programu koji je organizirao Muzej informatike Peek&Poke.

Kako bi se zadržala edukativna nota, nezaobilaznost na svim događajima muzeja Peek&Poke, prije samog natjecanja okupljeni su se mogli upoznati s pisaćim mašinama te odslušati prigodnu prezentaciju.

Natjecateljice su se natjecale u tri kategorije: diktat, diktat s povezom na očima i prijepis teksta. Svaka je natjecateljica prije natjecanja dobila par borosana te monadu za osvježenje1a

Niti jedna učesnica nije otišla praznih ruku, no ipak, titulu Miss Qwerty/z za prvo mjesto na natjecanju odnijela je samo Lara Karlović iz Vodnjana. Lara je pobjednica i prošlog izdanja natjecanja koje je održano 2014. godine.

– Nisam vjerovala da ću doseći prvo mjesto jer sam imala problema s pisaćim strojem, pogotovo u discplini slijepog diktata. S daktilografijom sam se susrela još u srednjoj ekonomskoj školi u Puli. Ja sam bila dio posljednje generacije koja je na daktilografiji koristila pisaće mašine, rekla je Miss Qwerty/z Lara Karlović za Novi list.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here