Home Vijesti Toplinski udar!

Toplinski udar!

1030
2

Tijekom četvrtka u PGŽ očekuju se izrazito nepovoljne vremenske prilike! Bit će vruće ili vrlo vruće vrijeme uz izrazitu sparinu! Temperatura ili osjet ugodnosti može prijeći 35°C! Portal RIMETEO za danas predviđa pretežno ili djelomice sunčano, vruće ili čak i vrlo vruće, te sparno. Poslijepodne uz lokalno jači razvoj oblaka, postoji i mogućnost za rijetke pljuskove s grmljavinom, uglavnom u Gorskom kotaru na granici sa Slovenijom. Vjetar posvuda slab do umjeren jugozapadni. More mirno ili malo valovito, a vidljivost dobra, prema otvorenom moru i smanjena, zbog sumaglice. Temperatura mora od 23 do 25°C. UV indeks bit će vrlo visok. Najniža jutarnja temperatura u gorju od 16 do 20, uz obalu 22 do 26, a dnevne vrijednosti posvuda od 28 do 36°C.

Građanima se preporučuje izbjegavanje izlaska u najtoplijem dijelu dana od 10 do 17 sati.

Treba izbjegavati naporan fizički rad, rashladiti tijelo tuširanjem ili kupanjem u mlakoj vodi, a upozorava se i da se ne ostavljaju djeca ili životinje u parkiranom vozilu. Treba piti redovito i dovoljno tekućine, izbjegavati alkohol i napitke s previše kofeina i šećera. Jesti treba češće manje obroke i izbjegavati hranu bogatu bjelančevinama.

Za vrućina preporučuje se lagana široka svijetla odjeća od prirodnih materijala, zaštita šeširom širokog oboda ili kapom te sunčanim naočalama.

Poželjno je rashladiti dom, sobnu temperaturu držati ispod 32 Celzijeva stupnja danju i ispod 24 stupnja noću. Preporučuje se noćno rashlađivanje stana zračenjem, a temperaturu u stanu snizit će i obješeni mokri ručnici.

2 COMMENTS

  1. Zdravo! Zanima me nekaj.. imam debele noge. ali so kakšne posebne vaje da bi lahko shujšal v noge?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here