Home Sport Torcida napala navijače Vitorie uz pomoć Portugalaca?

Torcida napala navijače Vitorie uz pomoć Portugalaca?

793
0

Hajdukovi navijači bacali su baklje i stolice po terasama kafića u centru Guimaraesa. Policija je prvotno priopćila da je riječ o “manjim incidentima” tijekom kojih “nitko nije uhićen”, no da će se ujutro službeno očitovati o noćašnjim neredima.

Prethodno je izvor iz lokalne policije rekao portugalskoj novinskoj agenciji Lusi da je bila riječ o “manjim incidentima” tijekom kojih “nitko nije uhićen” u Guimaraesu, gradu sa 157.000 stanovnika, udaljenom 50 kilometara od Porta.

“Bio je to manji incident bez posljedica u vidu fizičkih ozljeda ili materijalne štete. Zasad”, rekao je izvor iz policije u 0:40. “Bio je to momentalni ispad grupe navijača. Nije bilo moguće ustvrditi o kolikom se broju navijača radilo”, dodao je izvor.

Oko 22:30 je skupina navijača zamaskiranih lica te većinom odjevenih u crno bacala stolice i baklje po kafićima u Guimaraesu. Na snimkama objavljenima u portugalskim medijima vide se ljudi na terasi kako ustaju pa bježe dok okolo padaju upaljene baklje, čuje se lomljava stakla i vidi se kako nasrću navijači.

“Mi sada nadgledamo njihovo ponašanje (hrvatskih navijača) kako bismo spriječili eventualne nove takve situacije”, rekao je izvor iz policije. Vitoria Guimaraes i Hajduk će danas u 18 sati (17 sati po lokalnom vremenu) odigrati uzvratnu utakmicu 3. pretkola Konferencijske lige. Hajduk je prije tjedan dana pobijedio 3:1 u Splitu.

“Ajme, što je ovo, što je ovo, Isuse”, govorio je muškarac dok se sklanjao u unutrašnjost kafića, čuje se u videoisječku objavljenom na internetskoj stranici lokalnih novina O Minho. “Bacali su na nas sve što im se našlo u rukama, ali bez fizičkog okršaja”, rekao je svjedok Paulo Cesar Goncalves u izjavi za Lusu na gradskom trgu Oliveira. Dodao je da su vlasnici kafića zvali policiju, ali nije bilo odgovora.

Udruga domaćih navijača Vitora Sempre (Zauvijek) objavila je tijekom noći priopćenje u kojem je zatražila ostavku šefa lokalne policije nakon što je stotinjak gostujućih navijača posijalo strah u povijesnom centru grada.

“Tražimo odgovornost i ostavku zapovjednika policije jer nije stao u obranu građana Guimaraesa te brojnih turista koji borave u gradu”, piše u priopćenju. “Policija nije bila sposobna spriječiti ovo što se dogodilo niti je odmah odgovorila na događaje”, dodaje se.

Udruga je navela da su nerede “navodno izazvali Hajdukovi navijači, premda su neki od njih govorili portugalski, s lisabonskim naglaskom”, čime se referirala na prijateljstvo Benficine navijačke skupine No Name Boys i Hajdukove navijačke grupe Torcide.

Više navijačkih stranica piše o sukobu te navodi kako su domaće navijače, koji se okupljaju pod imenom White Angels, udruženim snagama napali navijači Benfice i Hajduka.

Previous articleHoće li večeras slaviti Modrić ili Smolčić? Evo gdje možete gledati Superkup između Eintrachta i Reala!
Next articleFOTO: U velikom požaru kod Crikvenice pomagali i njemački vatrogasci!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here