Home Sport Torcida opet kidala stolice i oštetila travnjak na Rujevici

Torcida opet kidala stolice i oštetila travnjak na Rujevici

424
0

Jučer, 7. listopada s početkom u 18,30 sati na stadionu Rujevica u Rijeci odigrana je nogometna utakmica 11. kola Supersport Hrvatske nogometne lige između HNK Rijeka i HNK Hajduk.

Policija je navedeni susret proglasila utakmicom visokog sigurnosnog rizika. Utakmicu je pratilo 8 071 posjetitelj, od kojih 388 navijača gostujuće momčadi.

Ravnateljstvo policije je, kroz uspostavljeni Stožer za osiguranje utakmica visokog rizika, poduzelo sve mjere i radnje predviđene Protokolom o sigurnosti na utakmicama visokog rizika te koordiniralo svim sigurnosnim pripremama oko osiguranja i postupanjima policije na području više policijskih uprava.

Uoči utakmice preventivno je zadržano 13 navijača gostujuće momčadi sukladno članku 25. Zakona o sprečavanju nereda na sportskim natjecanjima i to njih 12 zbog neposjedovanja ulaznica, dok je jedan imao tuđu ulaznicu.

Osiguranje utakmice proteklo je bez sigurnosnih izgreda i sukoba navijača.

Prije, za vrijeme i nakon utakmice privedeno je pet navijača, dva domaća i tri gostujuća, uglavnom zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sprečavanju nereda na športskim natjecanjima i Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Za vrijeme utakmice na tribinama na kojima su se nalazili navijači obje momčadi zapaljeno je više baklji, a nakon završetka utakmice na južnoj tribini gdje se nalazila navijačka skupina „Torcida“ uočeno je oštećenje više sjedalica kao i oštećenja hibridnog travnjaka nastalog od uporabe pirotehničkih sredstava. Policija nastavlja kriminalističko istraživanje navedenog protupravnog ponašanja.

U provedbi mjera osiguranja sudjelovali su, uz veći angažman, svi rodovi policije – posebice intervencijske postrojbe interventne i specijalne policije te temeljne, prometne policije i kriminalističke policije.

Utakmica je završila u 20,27 sati, nakon čega je uslijedio razilazak posjetitelja i pratnja gostujućih navijača na područje Splita koja je protekla bez postupanja policijskih službenika.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here