Home Sport Torcida pjevala ‘Šugava Rijeko, smrdljivi grade’, Hajduk dobio visoku kaznu

Torcida pjevala ‘Šugava Rijeko, smrdljivi grade’, Hajduk dobio visoku kaznu

162
0

Disciplinski sudac SuperSport Hrvatske nogometne lige Alan Klakočer donio je odluke o kaznama iz utakmica 20. kola. U tom su kolu novčane kazne dobila dva prvoligaška kluba, Dinamo i Hajduk, a novčano je veća ona za Splićane. Visina kazne objašnjena je kroz objavljeno priopćenje.

“HNK Hajduk kažnjen je jedinstvenom kaznom od 11.000 eura zbog korištenja pirotehničkih sredstava (čl. 67. DP HNS-a, 5.700 eura) i diskriminirajućeg skandiranja (čl. 88. DP HNS-a, 5.900 eura) domaćih navijača tijekom utakmice Hajduk – Rijeka.

Domaća navijačka skupina Torcida, smještena na sjevernoj tribini stadiona, zapalila je od 27. do 30. minute dvije bljeskalice i petnaest baklji, od kojih je šest bačeno na prostor ispred iste tribine te od 69. do 71. minute zapalila oko trideset i pet baklji od kojih je oko trideset bačeno na prostor ispred iste tribine, a tri na teren za igru, zbog čega je došlo do prekida igre u trajanju od 60 sekundi.

Torcida je od 17. do 19. minute uzvikivala: “Šugava Rijeko, smrdljivi grade, pobit ću pola tvoje Armade, šugava Rijeko puna si Srba, ne brini Rijeko ima još vrba””, navodi se u objašnjenju Hajdukove kazne.

“GNK Dinamo kažnjen je s 4000 eura zbog diskriminirajućeg skandiranja (čl. 88. DP HNS-a) gostujućih navijača tijekom utakmice Slaven Belupo – Dinamo. Gostujući navijači BBB, smješteni na gostujućem sektoru zapadne tribine, u 46. minuti skandirali su “Antoliću, Cigane””, objašnjena je kazna za Dinamo.

Previous articleSve veći broj Rusa traži politički azil u Hrvatskoj: “Živimo u neizvjesnosti”
Next articleAkcija mladih i Kvarnerska inicijativa: Briga za starije sumještane prioritet, a ne politička igra

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here