Home Najnovije Torcida se ipak danas ne vraća na utakmice reprezentacije?

Torcida se ipak danas ne vraća na utakmice reprezentacije?

95
0

Prije točno tjedan dana u medije se probila tvrdnja da će Torcida na današnjoj utakmici s Walesom prekinuti deset godina dugu tradiciju preskakanja utakmica hrvatske reprezentacije te sa sjevera Poljuda bodriti izabranike Zlatka Dalića. Tu tvrdnju tada je potkrijepila interna poruka koja se dijelila među članovima Torcide.

“Nakon razgovora i sastanaka s ljudima iz grupe, donili smo odluku da se Torcida vraća na utakmice reprezentacije. U cilju nam je ići na utakmice, domaće i gostujuće, ka grupa, u što većem broju koji će, nadamo se, s vremenom rasti. Ljubav prema domovini nikad nije bila upitna, ali se zbog raznih događaja dovela do razine koju nitko nije htio. Uvik ćemo se borit i ukazivat na neispravni sustav. Prva utakmica koja nam dolazi je utakmica na Poljudu kontra Walesa i na nju idemo u šta većem broju.

Karte će biti u prodaji za sjever, kroz koji dan. Trenutnu kazališnu atmosferu na utakmicama reprezentacije, želimo vratit na staze stare slave, gdje se zdušno navijalo zajedno s ostalim Hrvatima. Nakon par utakmica stupit ćemo u kontakt sa drugim navijačkim skupinama, kako bi svi išli navijat ka Hrvati, bez mrkih pogleda i provokacija”, pisalo je u toj poruci.

Inicijativa nije službena
Ipak, čini se da od toga neće biti ništa, odnosno barem ne u punom obujmu kako se očekivalo. Naime, Torcida kao navijačka skupina nije službeno objavila svoj dolazak na utakmicu ni sedam dana nakon što se informacija probila u medije pa se pretpostavlja da iza poruke kojom se poziva navijače stoji neslužbena inicijativa dijela navijača.

Tako se danas na Poljudu, kažu nam iz Splita, očekuje nekoliko stotina članova Torcide, ali po svemu sudeći bez službenih obilježja kluba navijača. Jasno je iz toga da je put do pomirenja ili barem objave neke vrste primirja između HNS-a i Torcide sada nešto kraći, ali i dalje jako dug. (index.hr)

Previous articlePovlače se jaja Koka zbog slučaja salmonele na farmi
Next articleVIDEO: Tuča zabijelila Krk!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here