Home Biznis Trgovački sud imenovao privremenog stečajnog upravitelja 3.maja

Trgovački sud imenovao privremenog stečajnog upravitelja 3.maja

1438
0

Trgovački sud u Rijeci donio je rješenje o pokretanju prethodnog postupka radi utvrđivanja pretpostavki za otvaranje stečajnog postupka nad dužnikom Brodogradilištem 3. maj, a privremenim stečajnim upraviteljem je imenovan Zdravko Čupković.

Ročište radi očitovanja o prijedlogu za otvaranje stečajnog postupka zakazano je za 6. veljače u 10 sati, a pozvane su osobe ovlaštene za zastupanje dužnika, podnositelj prijedloga, pravne osobe koje za dužnika obavljaju poslove platnoga prometa i privremeni stečajni upravitelj.

Prema rješenju objavljenom na oglasnoj ploči suda, privremenom stečajnom upravitelju naloženo je da ispita postoji li razlog za otvaranje stečajnog postupka te ima li dužnik imovine za pokriće troška stečajnog postupka. O tome će privremeni stečajni upravitelj podnijeti pisano izvješće sudu u roku od 15 dana.

Uz to, osobama koje vode poslove dužnika naloženo je da u roku od osam dana od dana dostave rješenja predaju sudu pisano izvješće o financijsko-gospodarskom stanju dužnika.

Prijedlog Financijske agencije (Fina) za pokretanje stečaja u 3. maju je na Trgovačkom sudu u Rijeci zaprimljen prije tjedan dana. Fina je taj prijedlog podnijela zbog neprekinute blokade računa 3. maja od 120 dana u ukupnom iznosu nešto većem od 72 milijuna kuna.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here