Home Mozaik Tri korisna savjeta kako poboljšati pamćenje

Tri korisna savjeta kako poboljšati pamćenje

1149
0
pexels dominika roseclay 895228

Problemi s pamćenjem? Savjet stručnjakinje: “Spavajte 10 sati dnevno, krećite se i meditirajte”

Rachelle Summers svakoga dana na društvenim mrežama objavljuje savjete i trikove kako “poboljšati pamćenje” i svoje mentalno stanje

Kako poboljšati pamćenje

Problemi s pamćenjem? Postoji način da se poboljša ova psihička funkcija. Možda vam se često dešava da se ne možete sjetiti imena ili lica koja ste upravo upoznali, ili sadržaja knjige koju ste upravo pročitali. To je povezano s “bombardiranjem” informacijama kojem smo svakodnevno izloženi jer provodimo život između interneta i televizije. Ali postoji način da promijenite tempo. Ovo kaže neuroznanstvenica koji otkriva pet stvari koje možete učiniti svakoga dana kako biste poboljšali svoje pamćenje i stimulirali svoj mozak. Rachelle Summers svakoga dana objavljuje savjete i trikove na društvenim mrežama za “poboljšanje” psihičkog stanja. U jednom od svojih viralnih videa, koji je dosad skupio gotovo milijun pregleda, željela je dati nekoliko savjeta za “pojačavanje” pamćenja.

Morate spavati i vježbati

Prva indikacija je dobro poznata: potrebno je dovoljno spavati. Upravo se tijekom noći, dok spavamo, učvršćuju dugotrajna sjećanja. “Bilo bi prikladno to raditi između osam i deset sati na noć”, otkrila je Rachelle Summers, prije nego što je prešla na drugi savjet: tjelesne vježbe. Neuroznanstvenica je naglasila važnost “redovitog kretanja”, jer je tjelesna aktivnost “temeljna za razvoj mozga”. Stručnjakinja je objasnila: “Pokazalo se da aerobna tjelovježba poboljšava pamćenje i kod mladih i kod starijih ljudi”, jer “pospješuje protok krvi u mozgu”, čitamo u Daily Mailu.

Važnost “mindfulnessa” i poticajnih aktivnosti

Prelazeći na treći savjet, Summers je rekla da prakticiranje “mindfulnessa” (oblik meditacije) može biti izuzetno korisno za vaše zdravlje. Zapravo, pokazalo se da ta aktivnost “povećava debljinu prefrontalnog korteksa, područja mozga povezanog s pažnjom i pamćenjem”, rekla je.

Pretposljednji savjet uključuje nekoliko praksi: «Morate se baviti aktivnostima koje stimuliraju vaš mozak. Možete se posvetiti učenju novog jezika ili sviranju instrumenta.” Te aktivnosti “stimuliraju mozak i mogu potaknuti rast novih neuronskih veza”. Na kraju, neuroznanstvenica je rekla da biste trebali pokušati vježbati pamćenje stvari bez pomoći interneta. “Kada se nečega ne možete sjetiti, zaboravite na internet i pokušajte se sami sjetiti”, rekla je.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here