Home Vijesti Tri maloljetnika, zaglavila u gumenjaku: ‘Zvali upomoć, struja ih je nosila prema...

Tri maloljetnika, zaglavila u gumenjaku: ‘Zvali upomoć, struja ih je nosila prema Krku‘

120
0

Pripadnici Lučke kapetanije Rijeka pronašli su i spasili noćas na moru kod Omišlja tri maloljetne osobe iz plutajućega gumenjaka, izvijestilo je u subotu Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

Službenike riječke Lučke kapetanije angažirala je Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanje na moru (MRCC Rijeka) po zaprimljenome pozivu sa mobilnog uređaja jedne od tri osobe, koje su se u tom trenutku nalazili na gumenjaku, bez pogonskog stroja i svjetlosne signalizacije dok su nošeni vjetrom i morskom strujom plutali morem uz sjeverozapadnu stranu otoka Krka.

Službenici LK Rijeka pronašli su gumenjak sa tri maloljetne osobe u 23,45 sati, nedaleko otočića Sv. Marko.

Svih troje spašenih državljani su Republike Hrvatske i pronađeni su u dobrom tjelesnom stanju te su prekrcani na spasilački brod “Vid”, LK Rijeka i prevezeni u Kraljevicu, gdje su ih dočekali roditelji čime je ta spasilačka akcija uspješno okončana, izvijestilo je Ministarstvo.

Previous articleVrsaljko pred potpisom za grčkog velikana!
Next articleAmerički zarobljenik o uvjetima u ruskom zarobljeništvu: Nemam primjedbi, možda su me par puta pretukli ali razumijem, rat je! (VIDEO)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here