Home Vijesti Tri osobe su pod istragom zbog teške nesreće u Mestreu : Tko...

Tri osobe su pod istragom zbog teške nesreće u Mestreu : Tko je kriv za autobusnu nesreću u kojoj je poginula i Hrvatica?

214
0

Oni su prvi optuženici otkako je venecijansko tužiteljstvo otvorilo istragu o prevrtanju autobusa u kojem je poginula 21 osoba

Tri su osobe pod istragom zbog teške nesreće u Mestreu koja se desila u utorak 3. listopada, kada je autobus pao s nadvožnjaka, prevrnuo se i prouzročio smrt 21 osobe, a 15 ih je ozlijeđeno (od kojih je 13 još u bolnici): oni su prvi pod istragom istraga u istrazi za višestruka ubojstva na cestama koju je nekoliko dana kasnije otvorilo venecijansko tužiteljstvo, tada protiv nepoznatih osoba. Vijest je prenio Gazzettino, lokalni list tog područja.

Od te trojice osumnjičenih dvojica su zaposlenika gradske uprave Venecije, Roberto Di Bussolo i Alberto Cesaro. Prvi je voditelj iz sektora kopnene mobilnosti i cesta, a drugi službenik iz sektora održavanja. Treća osoba je Massimo Fiorese, direktor prevozničke tvrtke La Linea, za koju je u trenutku nesreće bio angažiran autobus koji je prevozio neke turiste iz Venecije u kamp Hu u Margheri, u blizini Mestrea. 

Trojica su optužena za kaznena djela ubojstva, višestrukog ubojstva, teške ili vrlo teške tjelesne ozljede i tjelesne ozljede iz nehaja. Sada će tužiteljstvo imenovati vještaka zaduženog za provođenje tehničkih istraživanja nesreće od 3. listopada, kako bi se rekonstruirale činjenice.

Obdukcija je obavljena i na tijelu vozača autobusa, četrdesetogodišnjeg Alberta Rizzotta, ali još uvijek nema novosti o rezultatima: obdukcija će pomoći da se shvati je li Rizzottu pozlilo tijekom vožnje, to je bila pretpostavka o kojoj se razmatralo od samog početka. Među dokumentima istrage nalazi se i studija o sigurnosti ceste na kojoj se dogodila nesreća, a u kojoj su inženjeri koji su je izradili 2018. istaknuli neke kritične probleme u vezi s ozbiljnim nedostatkom održavanja.

Previous articleDjevojka priznala da ne pere ruke nakon WC-a pa pokazala što radi umjesto toga
Next articleZvijezda La Lige: Moji roditelji su pobjegli iz Gane. Pili su urin da prežive put do Španjolske

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here