Home Vijesti Tri osobe teže, 10 lakše ozlijeđeno u prometnim nesrećama prošlog tjedna

Tri osobe teže, 10 lakše ozlijeđeno u prometnim nesrećama prošlog tjedna

580
0

Proteklog  tjedna  na području Policijske uprave primorsko-goranske dogodile su se 49 prometnih nesreća od kojih su dvije bile teže, a 47 je bilo lakših. U ovim prometnim nesrećama tri su osobe  teže, a deset je osoba lakše ozlijeđeno.  Materijalna šteta procjenjuje se na oko 449.900 kuna.
U prometnim nesrećama sudjelovao je jedan  pješak, dva strana državljanina, ali i šest alkoholiziranih vozača.
Alkotestirana su 304 vozača, od kojih je kod njih 34 utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg, kod jednog do 0,50 g/kg (mladi i profesionalni vozači), a jedan je vozač odbio provjeru alkoholiziranosti. Najviše vozača pod utjecajem alkohola, njih 18 je bilo u dobi iznad 35. godine života, 12 ih je bilo u dobi između 25. i 35. godine života, a šest vozača je bilo u dobi između 18. i 25. godine života.
Najveća koncentracija alkohola od 2,76 g/kg izmjerena je 49-godišnjem vozaču osobnog vozila marke Mercedes, riječkih registracijskih oznaka, koji je sudjelovao u prometnoj nesreći na području Lopara na otoku Rabu. Prometna nesreća, u kojoj srećom nije bilo ozlijeđenih osoba dogodila se 11. svibnja oko 21.15 sati, kada je spomenuti 46-godišnjak vozilom  sletio oko dva metra ispod razine kolnika i udario u kontejnere za smeće. Šteta nastala u ovoj prometnoj nesreći cijeni se na tridesetak tisuća kuna.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here