Vijesti

Tri osobe teže, osam lakše ozlijeđeno u prometnim nesrećama prošlog vikenda

Tri osobe teže, osam lakše ozlijeđeno u prometnim nesrećama prošlog vikenda

Na prometnicama u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske proteklog vikenda dogodile su se 22 prometne nesreće u kojima su tri osobe teže, a osam ih je lakše ozlijeđeno. Ozlijeđenim osobama liječnička pomoć pružena je u KBC Rijeka.

Izdvajamo nesreću u kojoj su dvije osobe kao putnici u vozilu teže ozlijeđene, a tri su lakše ozlijeđene, u subotu, 1. prosinca oko 22 sata na Marinićima u Viškovu. Do nesreće je došlo kada je 29-godišnji vozač osobnog vozila marke Renault, pulskih registarskih oznaka, krećući se iz smjera Pehlina u smjeru Viškova, pretjecao drugo vozilo i prešao na suprotnu stranu kolnika te se izravno sudario s osobnim vozilom također marke Renault, riječkih registarskih oznaka, kojim je upravljao 34-godišnji hrvatski državljanin. Očevidom je utvrđeno da je 29-godišnjak upravljao vozilom bez vozačke dozvole, odnosno, prije stjecanja prava na upravljanje vozilom B kategorije, kao i nepropisnom brzinom.

Istog dana u ranim jutarnjim satima je teško ozlijeđen 23-godišnji pješak u središtu Rijeke. On je prelazio obilježeni pješački prijelaz u Krešimirovoj ulici kada je na njega naletjelo i oborilo ga na kolnik osobno vozilo. U tijeku je kriminalističko istraživanje kojim će se utvrditi počinitelj i okolnosti nesreće.

Osim prometnih nesreća, policijski službenici su u nadzoru prometa evidentirali i počinjenje prekršaja. Tako je u vožnji pod utjecajem alkohola u subotu, 1. prosinca oko 1 sat na području Novog Vinodolskog zatečen 56-godišnji vozač osobnog vozila marke Daewoo, riječkih registarskih oznaka. Vozilom je upravljao s koncentracijom od 1,91 g/kg, pa kako ne bi nastavio činjenje prekršaja i ugrožavanje sigurnosti u prometu, priveden je u službene policijske prostorije.

Pored spomenutog, policija je jučer oko 11 sati, evidentirala i 47-godišnjeg hrvatskog državljanina koji je na području Malinske na Krku upravljao osobnim vozilom marke Renault iako mu je izrečena važeća zabrana upravljanja vozilom B kategorije. K tome je vozilom upravljao pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 0,90 g/kg, s isteklom vozačkom dozvolom i bez osobne iskaznice. Svi spomenuti prekršitelji su sankcionirani u skladu s odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama, a 47-godišnjak na Krku i prema Zakonu o osobnoj iskaznici.

Kako bi se smanjio broj nesreća i ozlijeđenih osoba, te općenito zbog većeg stupnja sigurnosti u prometu, pozivamo sve sudionike na oprez i dosljedno poštivanje prometnih pravila i propisa.

Midas

Click to add a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vijesti

More in Vijesti

Prometna nesreća pored željezničkog kolodvora

spMay 19, 2019

Vedrana Rudan: Hod zakurac!

spMay 18, 2019

Darijo Vasilić novi stari predsjednik Primorsko goranskog saveza

spMay 18, 2019

FOTO/VIDEO: Hodao istok i zapad, a policija ‘riješila’ kontraprosvjed!

spMay 18, 2019

Morana Jokić predstavila svoj program za EU parlament

spMay 17, 2019

Horvat smatra da će i 3.maj u kontinuitetu otići u stečaj

spMay 17, 2019

FOTO: Rijeka jutro dočekala prešarana mrzilačkim grafitima

spMay 17, 2019

Komadina: Centar Platak je generacijski projekt u korist naših građana i nastavljamo s ulaganjima

spMay 17, 2019

Petra Mandić: Koja je svrha Rijeka plusa?

spMay 16, 2019

Copyright © 2017 Rijeka danas.