Home Sport Triatlonci riječkog Rivala ponovno na vrhu Hrvatske!

Triatlonci riječkog Rivala ponovno na vrhu Hrvatske!

220
0

Prošlog vikenda na zagrebačkom Jarunu održano je finale Hrvatske Triatlon Lige te ujedno i pojedinačno te ekipno Prvenstvo Hrvatske u sprint triatlonu 2022, distance koja se sastoji od 750 m plivanja, 20 km biciklizma i 5 km trčanja.

Treću godinu za redom završna utrka Hrvatske triatlon lige održala se na zagrebačkom jezeru Jarun u organizaciji TK Maksimir. Više od dvije stotine triatlonki i triatlonaca prošle subote borilo se za prestižni naslov prvaka lige i prvaka Hrvatske u sprint triatlonu.

Riječki triatlonci iz Rivala imali su desetak predstavnika, a među njima najviše uspjeha je imao Gabriel Barac koji je pobjedom u sveukupnom poretku obranio svoj lanjski dvostruki naslov –juniorskog i apsolutnogHrvatskog sprint triatlon prvaka. Ujedno i pobjednika lige. Ovakav rezultat riječki triatlon ne pamti.

Nastup dostojan finala imala je Rivalova Lana Vale, postavši po prvi put državna juniorska viceprvakinja sa svojim najboljim dosadašnjim rezultatom. Rivalova uzdanica Aurora Valinčić, lanjska juniorska prvakinja morala je nažalost ovu utrku gledati “s klupe“, oporavljajući se od nedavne ozljede ruke i sakupljajući snagu za sudjelovanje u štafetnom Prvenstvu Hrvatske u sprint triatlonu koje se održalo odmah sljedećeg dana.

Nedjelja je bila posvećena utrci mješovitih štafeta sa 4 člana. Među 6 juniorskih štafeta, Rivalov četverac Aurora Valinčić, Lana Vale, Gabriel Barac i Borna Dobravac osvojio je sjajno drugo mjesto.

Veliki su ovo uspjesi ovih sportaša i njihovog trenera Blaža Barca, te čitavog kluba koji postiže ovakve značajne rezultate na državnoj razini. Da su njihovi apetiti veći i od Hrvatske potvrđuje kvalifikacija većine njihovih natjecatelja na ovogodišnje Balkansko prvenstvo koje će se održati u Zagrebu 11.9. kao i nastupi Gabriela Barca koji drugu godinu za redom nastupa na europskom triatlon kupu jureći svoju prvu europsku pobjedu. Možda ju ostvari upravo ovog vikenda 3.9. na slovenskom Bledu.

Sve ovo velika je uvertira za Prvenstvo Hrvatske u supersprint triatlonu, kraće distance koja se sastoji od 375 m plivanja, 10 km biciklizma i 2.5 km trčanja, a koje će se u organizaciji triatlon kluba Rival održati 24.9. na domaćem terenu u Kostreni.

U suradnji Općine Kostrena, Turističke zajednice općine Kostrena, Grada Rijeke, Primorsko-goranske županije i drugih institucija, sponzora: ACI i Dezinsekcija, najbolji hrvatski triatlonci u subotu 24.9. preplivat će kostrensku Staru vodu, protutnjati Šetalištem kostrenskih pomoraca i pretrčati lungo mare. Biti će tu i brojne prateće utrke poput akvatlona: plivanja i trčanja za djecu i rekreativce svih uzrasta, a više informacija o tome potražite na Rivalovim web stranicama https://rival.hr i Facebook i Instagram profilima.

Previous articleTaksist se jedva obranio od napasne Irene: Uhvatila ga za ponos, pokazala vaginu i nudila novac za se*s
Next articleEngleski mediji: Hajduk je želio napadača Chelseaja, on otišao u 3. englesku ligu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here