Home Vijesti Trijumf HDZ, posrtaj SDP-a, evo kako su prošle ostale stranke na riječkim...

Trijumf HDZ, posrtaj SDP-a, evo kako su prošle ostale stranke na riječkim mjesnim izborima

110
0

Nakon što je gradsko izborno povjerenstvo objavilo službene rezultate riječkih mjesnih izbora za mjesne odbore, potvrđeno je da je HDZ sa 63 vijećnička mandata uvjerljivi pobjednik izbora, a da je SDP doživio fijasko sa samo 47 osvojenih mandata. U odnosu na prošle mjesne izbore, HDZ je popravio, a SDP pokvario za ukupno 12 vijećnika.

Na trećem mjestu usidrio se PGS sa 14 vijećnika od čega ih se 6 odnosi na Gornji Zamet i Školjić koji su povratili od nezavisnih koji su ih pobijedili prije 4 godine.

Svi ostali dosta zaostaju, po mandatima to izgleda ovako:

HSU – 5
Akcija mladih – 5
Lista za Rijeku – 4
Most – 4
Centar – 3
Možemo – 2
IDS – 2
Unija Kvarnera – 1

U 12 mjesnih odbora sjediti će i predstavnici 13 nezavisnih lista koji su uspjeli osvojiti mandate. Većinom se radi o novim inicijativama dok su nezavisne opcije koje su bile hit izbora 2018. godine doživjele brodolom na Školjiću i Škurinjskoj Dragi, potvrđujući tako da se u slučaju nezavisnih najčešće radi o opcijama koji otplešu jedno ljeto i nestanu nakon odrađenog mandata. Iznimke koje potvrđuje pravilo su nezavisne liste na Svetom Kuzmu koja je ponovila uspjeh od prije 5 godina, te ona na Kozali koja je popravila rezultat i sa 1 došla na 2 vijećnika.

Previous articleOptužila trojicu za silovanje, ozljede objavila na Facebooku, a onda je došlo do neviđenog obrata: ‘Uzela je čekić…‘
Next articleVIDEO Ronaldo je izveo loptu s centra. Samo 10 sekundi kasnije slavio je autogol

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here