Home Vijesti Trump nakon objave internih mailova Twittera pozvao na ukidanje američkog Ustava i...

Trump nakon objave internih mailova Twittera pozvao na ukidanje američkog Ustava i povratak na vlast bez izbora!

195
0

Bivši američki predsjednik Donald Trump pozvao je na ukidanje američkog Ustava kako bi se preokrenuli rezultati predsjedničkih izbora 2020. godine, odnosno kako bi se njega vratilo u Bijelu kuću na funkciju predsjednika. Radi se o novom nastavku Trumpove politike nijekanja izbornih rezultata i guranja opskurnih teorija zavjere, piše CNN.

“Treba li odbaciti rezultate predsjedničkih izbora 2020. i proglasiti PRAVOG pobjednika ili održati NOVE IZBORE? Golema prevara ovog tipa i veličine omogućava ukidanje svih pravila i regulacija, čak i onih koja se nalaze u Ustavu”, objavio je Trump na društvenoj mreži Truth Social te optužio velike tehnološke kompanije za suradnju s Demokratskom strankom. “Osnivači Amerike nisu željeli i ne bi odobrili lažne i prijevarne izbore”, dodao je.

Trumpova objavila stiže nakon objave internih e-mailova Twittera koji pokazuju da se u toj kompaniji raspravljalo o tome treba li ili ne na Twitteru dozvoliti objavu priče New York Posta o materijalima nađenima na laptopu Huntera Bidena, sina aktualnog američkog predsjednika Joea Bidena.

Glasnogovornik Bijele kuće Andew Bates jučer je rekao da Trumpova objava “ide protiv duše naše nacije te treba naići na univerzalnu osudu”. “Ne možete voljeti Ameriku samo kad pobjeđujete. Američki Ustav je naš najvažniji dokument, koji dulje od 200 godina jamči slobode i vladavinu prava u našoj zemlji”, rekao je Bates.

“Ustav okuplja američke ljude, neovisno o stanci, a izabrani lideri zaklinju se u Ustav. On je ultimativni spomenik svim Amerikancima koji su dali svoje živote kako bi pobijedili despote koji su zloupotrijebili svoju moć i gazili fundamentalna ljudska prava”, dodao je.

CNN navodi kako interni mailovi Twittera pokazuju kako su djelatnici pravnih i komunikacijskih timova te društvene mreže raspravljali, pri čemu se nisu uvijek slagali, o tome treba li ograničiti pristup članku New York Posta o laptopu Huntera Bidena. Oni koji su se zalagali da pristup članku bude ograničen pozivali su se na politiku kompanije o objavi materijala dobivenih hakiranjem.

Rasprava unutar Twittera odvijala se uoči izbora 2020. godine, kad se Joe Biden, otac Huntera Bidena, kandidirao protiv tadašnjeg predsjednika Trumpa. Sam Trump je prošlog mjeseca najavio da će se opet kandidirati za predsjednika. Iako se Trumpa i dalje smatra liderom Republikanske stranke, mnogi čelni ljudi te stranke nadali su se da će Trump odustati od nijekanja izbornih rezultata nakon relativno loših rezultata stranke na nedavnim izborima

Previous articleAmerikanci su ludi za nogometom; kako je nastala ta ljubav?
Next articlePogledajte brutalne udarce kojima je Fury prebio Chisoru i obranio titulu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here