Home Sport Tucak: Taj čovjek me doveo do ludila, sve je režirao!

Tucak: Taj čovjek me doveo do ludila, sve je režirao!

175
0

Hrvatski izbornik vaterpolista, Ivica Tucak, održao je konferenciju za medije dan nakon što je njegova momčad osvojila drugo mjesto na Europskom prvenstvu u Zagrebu, izgubivši u finalu od Španjolske rezultatom 11:10. U emotivnom obraćanju, Tucak je podijelio svoje osjećaje nakon teškog poraza te naglasio važnost daljnjeg fokusa i priprema za buduće izazove.

“Jutro je jako bolno, ali nema plakanja”, započeo je Tucak. Podsjetio je na riječi Zlatka Dalića, izbornika hrvatske nogometne reprezentacije, koji je izrazio težinu trenutka poraza. Tucak je istaknuo da, iako je poraz bolan, njegova momčad mora ići dalje, s obzirom na izazove koji ih očekuju već za tri tjedna.

“Moramo biti svjesni da će uskoro doći teška vremena za hrvatski sport”, dodao je Tucak. Izrazio je nadu u veće ulaganje u sport te potrebu za podrškom kako bi se potaknulo veslanje novih generacija sportaša.

Istaknuo je važnost poruke Europskog prvenstva koja nije samo srebro, već i poticaj za nova djeca da se upuste u sport. “Najljepša poruka je da će se 100, 200, 300 novih djece upisati na vaterpolo, na sport, te neće biti na ulici”, rekao je Tucak.

Osvrnuo se na izazove tijekom finala protiv Španjolske i čestitao suparnicima na naslovu europskih prvaka. Kritizirao je neobjektivnost jednog čovjeka u delegiranju sudaca, naglašavajući neke situacije koje su utjecale na tijek utakmice.

Unatoč teškom porazu, Tucak je usmjerio pažnju prema budućnosti, ističući cilj osiguranja nastupa na Olimpijskim igrama u Parizu. “Pariz je misija mog života, to mi je jedino u glavi. Zaslužili smo Olimpijske igre, jedna smo od najvećih vaterpolskih nacija na svijetu. Ne budemo li tamo, to je debakl”, zaključio je hrvatski izbornik.

Ivica Tucak je također najavio hitne operacije za neke igrače te naglasio važnost priprema za predstojeće izazove, poput Svjetskog prvenstva u Dohi.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here