Home Vijesti Turina Đurić o Bajićevom izvještaju: Ili ste nesposobni ili izmanipulirani!

Turina Đurić o Bajićevom izvještaju: Ili ste nesposobni ili izmanipulirani!

1068
0

Nakon što je Mladen Bajić podnio izvješće o radu Državnog odvjetništva u 2010. godine, počela je rasprava o tom izvješću po klubovima zastupnika. U ime HNS-a Nada Turina Đurić najavila je kako će njihova stranka podržati Bajićevo izvješće. No, iz HNS-a su poručili kako očekuju da se u što kraćem roku rješevaju slučejevi vezani uz korupciju. Kao argument u prilog tome navela je prijavu protiv gradonačelnika Rijeke Vojka Obersnela.

– To je užasno opterećenje za funkcioniranje grada, ali i opterećenje za građane koji su dali povjerenje gradonačelniku. Da li bi u taj grad došao bilo koji investitor i razgovarao s gradonačelnikom koji je pod istragom da je oštetio budžet – upozorila je.

– DORH ima velike ovlasti i veliku moć. HNS će vas zdušno podržati u svim koracima koje ćete poduzeti da takve predmete rješavate najvećom mogućom brzinom, Ako se rješavaju 20 mjeseci, onda ste ili nesposobni ili manipulirani – bila je izravna HNS-ova zastupnica. Pravosuđe, dodala je, mora biti stručno, brzo, efikasno i neovisno.

– A ako je dostižno samo u dalekoj budućnosti onda za naše građane me vrijedi ništa.

– Izvješće pokazuje dobre trendove i to pozdavljamo. Brojevi pokazuju da u radu DORH-a ima pomaka- rekla je.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here