Home Vijesti Tuširanje samo uz račun za gorivo?

Tuširanje samo uz račun za gorivo?

1335
1

Vozač kamiona Joško Bulić iz Tugara kraj Omiša neugodno se, prema vlastitim riječima, iznenadio kada se prije nekoliko dana na OMV-ovom odmorištu Vrata Jadrana na riječkoj zaobilaznici poželio istuširati u tuš kabini odmorišta, kao i mnogo puta do sada, no ovoga puta to mu je uskraćeno. Iznenađenom Buliću djelatnici odmorišta objasnili su kako se prema najnovijoj odluci uprave OMV-a tušem smiju koristiti samo oni vozači koji su na OMV-ovoj benzinskoj crpki kupili gorivo.

– To je nečuveno, profesionalni sam vozač kamiona od 1976. godine, s više od dvadeset godina iskustva u međunarodnom prometu i još nikada do sada nigdje mi korištenje tuša nisu uvjetovali kupnjom goriva. Neka naplate korištenje tuša, to je uobičajena praksa u cijeloj Europi i protiv toga nemam ništa, ali neka nam svima dopuste da ga koristimo, rekao nam je revoltirani Bulić.

Slučaj je osudio i predsjednik Sindikata vozača Hrvatske Miljenko Gočin, rekavši kako je riječ o dosad nezabilježenoj praksi.

– Uobičajeno je da je korištenje tuša na odmorištima besplatno onim vozačima koji su na istima kupili gorivo, ali ne i da se korištenje tuša omogućava isključivo njima. Također, tuš je najčešće besplatan na crpkama određenih tvrtki za vozače koji posjeduju njihove kartice za gorivo. Za sve ostale naplaćuje se prema cjeniku, najčešće oko dva eura, što vozači znaju i ne protive se tome. Ovakav potez uprave OMV-a, ukoliko je doista tako, u potpunosti osuđujemo. Ako usluga tuširanja postoji na nekoj crpki ili odmorištu, onda ona mora biti dostupna svima. Neka odrede cijenu tuširanja, a ne da se netko može koristiti tušem a netko ne. , rekao je Gočin.

Uprava OMV-a Hrvatska negirala je sve navode o uvjetovanju korištenja tuša kupnjom goriva, istaknuvši kako je ta usluga, kao i ona korištenja WC-a besplatna. »Korištenje usluge tuširanja i WC-a te parkiranja na OMV-ovom benzinskom servisu Vrata Jadrana nije uvjetovano kupnjom goriva ili bilo kojeg drugog proizvoda kako za vozače kamiona, tako i za sve druge kategorije vozača i putnika. Ako se želi koristiti tušem i wc-om, potrebno je samo zatražiti ključ na blagajni. Benzinski servisi OMV-a su višenamjenski uslužni centri koji nude mnoge mogućnosti za potrošače koji su stalno u pokretu«, stoji u odgovoru OMV-a Hrvatska na naš upit o uvjetima korištenja tuša i WC-a na Vratima Jadrana. (Novi list)

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here