Home Vijesti U Italiji proglašeno izvanredno stanje!

U Italiji proglašeno izvanredno stanje!

132
0

Talijanska vlada proglasila je danas izvanredno stanje jer zadnjih tjedana pristiže velik broj migranata preko Sredozemnog mora.

Izvanredno stanje bit će na snazi šest mjeseci i trebalo bi kao prvo omogućiti isplatu pet milijuna eura posebno pogođenim regijama na jugu Italije, potvrdio je ured talijanske premijerke Giorgije Meloni u Rimu za dpa.

ANSA je izvijestila da se time želi olakšati osnivanje novih prihvatnih centara za izbjeglice, među ostalim.

Tijekom uskrsnog vikenda oko 2000 migranata brodovima došlo na Lampedusu
Oko 2000 migranata stiglo je brodovima tijekom uskrsnog vikenda na Lampedusu sa sjevernoafričke obale, izvijestila je danas ANSA.

Vlasti su registrirale više od 40 iskrcavanja od petka do ponedjeljka. Među njima je bilo puno maloljetnika.Talijanska obalna straža izvela je dvije akcije spašavanja jučer navečer.

Ribarski brod s oko 800 ljudi pronađen je kod obale Sicilije i sada se nalazi u Cataniji na istoku otoka. Otkriven je još jedan brod s 400 ljudi.

Neki od brodova na putu su doživjeli nesreće. Njemačka spasilačka organizacija Resqship spasila je 22 migranta i prebacila ih na Lampedusu. Pronašli su dva mrtva tijela, a još 18 migranata smatra se nestalima.

Na Lampedusi se nalazi više od 1800 migranata, a prihvatni centar ima mjesta samo za 400.

Po podacima talijanskog ministarstva unutarnjih poslova, u Italiju je ove godine stiglo 28.000 migranata, više nego četiri puta više nego u istom razdoblju lani kada je stiglo 6900 migranata.

Previous articleUhvatila muža kako ovo gleda i optužila ga za prevaru: Sve objavila javno i digla se prava rasprava (video)
Next articleKljučni igrač Dinama produljio ugovor! Nakon odlaska Livakovića trebao bi postati vođa

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here