Home Vijesti U Marinićima se pijan zabio u betonski rub kolnika

U Marinićima se pijan zabio u betonski rub kolnika

93
0

Prošlog tjedna na prometnicama područja u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske dogodilo se 59 prometnih nesreća, od kojih su četiri  teže, a 55 lakše  nesreće. U ovim nesrećama su četiri osobe teže, a 17 ih je lakše ozlijeđeno. Materijalna šteta procjenjuje se na oko 87.850 eura.
 
Uz dva strana državljana, u prometnim nesrećama je sudjelovalo i šest pješaka te pet alkoholiziranih vozača. Ukupno je alkotestirano 281 vozač, od kojih je kod njih 23 utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg, a dva vozača do 0,50 g/kg.
 
Najviše alkoholiziranih vozača, njih 15 je bilo u dobi iznad 35. godine života, šest vozača je u kategoriji između 18. i 25. godina, dok ih je četvero između 25. i 35. godina života.
 
Najveća koncentracija alkohola od 1,85 promila izmjerena je u petak, 2. veljače, 56-godišnjem hrvatskom državljaninu na području Viškova.
 
Riječ je o vozaču koji je na Marinićima ,oko 21 sat, izazvao prometnu nesreću dok je pri utjecaju alkohola upravljao osobnim vozilom, talijanskih nacionalnih oznaka. Kako nije prilagodio brzinu kretanja stanju i uvjetima na cesti, u jednom trenutku je izgubio nadzor nad vozilom, skrenuo udesno i udario u betonski rubni zid kolnika. U nesreći je pri tome vozač zadobio lakše ozljede.
 
Zbog izazivanja prometne nesreće pod utjecajem alkohola, sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama protiv 56-godišnjaka je podnesen optužni prijedlog nadležnom općinskom sudu. Predložena mu je novčana kazna od 3040 eura i izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije na tri mjeseca.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here