Home Vijesti FOTO: Rijeka pod snijegom – normalizacija prometa

FOTO: Rijeka pod snijegom – normalizacija prometa

1072
1

U tijeku je normalizacija autobusnog prometa u gradu i prigradu gdje su na nekim mjestima uspostavljane privremene linije do mjesta do kojih su se autobusi mogli probiti. Prema riječima glavnog prometnika Autotroleja koji se javio u programu Radio Rijeke, glavni problem s uspostavom normalnog gradskog prometa bio je vezan uz rad gradske zimske službe koja je jučer zakazala.


Zimska idila na Podmurvicama

Tijekom cijelog jučerašnjeg dana trajali su problemi u prometu vezani uz snijeg i buru. Bilo je problema i sa strujom na području Grižana, Beleja, u Tower centru, na Vojaku i Krasici. Kvarovi su uglavnom otklonjeni. Od subote ujutro traje preporuka je KBC-a da na hitni trakt dođu samo osobe koje su životno ugrožene, jer će ostali dugo čekati zbog gužvi. Autotrolej je imao problema i to posebno prve linije k višim predjelima riječkog prstena.

Cestovni promet županijom odvija se otežano zbog snijega i bure. Cestovni promet županijom odvija se otežano zbog snijega i bure. Temperature su na cijelom području ispod ništice i obvezna je zimska oprema. Od jučer na svim cestama županije i otocima proglašeni su zimski uvjeti vožnje.Na Jadranskoj magistrali od Bakra do Senja zabrana je prometovanja za I . kategoriju vozila ,i ukinuti su zimski uvjeti vožnje .U zaleđu Crikvenice ostaje na snazi upotreba zimske opreme.Od Senja do Karlobaga zabrana je za sve.Karlobag – Sv.Marija Magdalena voze samo osobni automobili. Krčkim mostom otvoren je za sve. Kroz G.Kotar važe zimski uvjeti, obvezna je zimska oprema.Autocestom Rijeka Zagreb na dionici od tunela Tuhobić do Kikovice potreban je oprez zbog jakih udara bure.Još uvijek su zatvorene neke lokalne ceste na području Delnica. Graničnim prijelazima Pasjak i Rupa promet je slab.Od sinoć ne važe zimski uvjeti na dionici D8 Rupa – Pasjak.

Prognostičari očekuju smirivanje i djelomično razvedravanje, a danju u većini krajeva djelomice sunčano. Najniža jutarnja temperatura na sjevernom i srednjem Jadranu kretat će se od -7 do -2 °C. Zatopljenje se očekuje tek u utorak. (rd)

1 COMMENT

  1. Ma neka ga je malo napadalo, šta god svi rekli koji ne misle tako . Baš je bilo idilično na Korzu prvih par sati kad se je napadalo. Onda su ga ralice počistile malo. Korzo je lijepo izgledalo pod snijegom. A i Zamet. I neka su se djeca malo naigrala, i doživjela snijeg.A meni ga i nije bilo teško čistit. Mogli biste stavit slike sa Korza, Zameta i ostalih mjesta gdje je bijela idila prekrila prostor (moram lagano pjesnički :). ) Samo se nadam da će u ponedeljak sve štimat da će se moć do radnih mjesta, škola, faksa.. doć bez problema.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here