Home Vijesti U ponedjeljak počinju radovi na cesti Diračje – Krnjevo

U ponedjeljak počinju radovi na cesti Diračje – Krnjevo

2407
2

Raskrizje Krnjevo i Zametska ulicaU ponedjeljak, 27. lipnja 2016. godine započinju radovi na obnovi završnog asfaltnog sloja na dionici Rešetari – Krnjevo na području grada Rijeke u ukupnoj duljini od 3,7 kilometara. Radovi su podijeljeni u tri poddionice: Rešetari – Martinkovac, Martinkovac – Diračje, Diračje – Krnjevo (raskrižje ulica Zvonimirova – Liburnijska – Zametska).
Obnova kolnika obuhvaća sanaciju lokalnih ulegnuća, izdizanje okana komunalnih instalacija i slivnika, popravke uzdužnih i poprečnih pukotina na nosivom sloju, ugradnju izravnavajućeg sloja te završni sloj asfalta.
Predmetni radovi podijeljeni su u tri poddionice:
Rešetari (administrativna granica grada Rijeke) – Martinkovac (spoj na projekt kružnog raskrižja – salon PSC Primorje), ukupne dužine 650 metara.
Martinkovac (križanje s Ulicom Andrije Mohorovičića) – Diračje (isključni trak za Opatiju), ukupne dužine 795 metara.
Diračje (radni spoj uz Ulicu Diračje) – Krnjevo (raskrižje ulica Zvonimirova – Liburnijska – Zametska), ukupne dužine 2. 463 metara.

Očekivana dinamika radova od ponedjeljka, 27. lipnja 2016. godine do srijede 29. lipnja 2016. godine:

Dionica Krnjevo (raskrižje ulica Zvonimirova – Liburnijska – Zametska) – Lozičina, lijeva (sjeverna) strana prometnog traka. Obilazni smjer kretanja – tijekom izvođenja radova u zoni raskrižja Krnjevo (raskrižje ulica Zvonimirova – Liburnijska – Zametska), vozila iz smjera centra grada koja nastavljaju kretanje u smjeru Zameta će se, na raskrižju Zvonimirove ulice i Ulice Vinka Benca, upućivati duž Ulice Vinka Benca do raskrižja sa Čandekovom ulicom te dalje u smjeru Zameta duž Nove ceste i Lozičine ulice do Zametske ulice.

Raskrižje Krnjevo i Zametska ulica.jpgVozila koja se iz smjera Zameta kreću u smjeru centra Rijeke, usmjeravat će se, na raskrižju Zametske i Lozičine ulice, duž Lozičine ulice i dalje Novom cestom i Čandekovom ulicom, do raskrižja Čandekove ulice i Ulice Vinka Benca, gdje će se upućivati dalje u smjeru centra Grada.

Vozilima, koja u zonu raskrižja dolaze iz smjera zapada, odnosno iz smjera Kantride, neće biti dozvoljeno lijevo skretanje iz Liburnijske u Zametsku ulicu. Ta će se vozila upućivati u smjeru Zameta na raskrižju Zvonimirove ulice i Ulice Vinka Benca, istim obilaznim smjerom kojim će prometovati i vozila koja iz smjera centra grada Rijeke prometuju obilaznim pravcem u smjeru Zameta.

Ovako definiran obilazni smjer kretanja vozila bit će u funkciji za cijelo vrijeme izvođenja radova duž Zametske ulice, od raskrižja Krnjevo (raskrižje ulica Zvonimirova – Liburnijska – Zametska) do raskrižja ulica Zametska – Lozičina.

Tijekom izvođenja radova, autobusna stajališta u zoni izvođenja radova neće biti u funkciji, odnosno koristit će se prva sljedeća stajališta izvan zone izvođenja radova.

Prikaz dionice I. faze izvođenja radova.jpgSvi navedeni radovi izvodit će se u kontinuitetu i paralelno po dionicama sukladno dinamičkom planu.

Završetak svih radova planiran je do početka nove školske godine, odnosno u rujnu 2016. godine.

Mole se svi vozači za razumijevanje te da poštuju prometnu signalizaciju vezanu za privremenu regulaciju prometa. Promet će se na navedenoj dionici odvijati, no otežano, za cijelo vrijeme izvođenja radova uz korištenje građevinskih semafora koji će naizmjenično propuštati vozila iz jednog, odnosno drugog smjera.

Previous articlePRESSING: Severina više ne puši priču
Next articlePRESSING: Oleg Butković, ruka na džepu!

2 COMMENTS

  1. HITNO vratiti Dvosmjeran promet u Crnčićevoj ulici – plave zgrade , da više stotina stanara iz Crnčićeve i Hegedušićeve ulice imaju donekle normalan i nesmetan izlaz prema gradu i u tom smjeru jer ovaj jedini izlaz kod Kauflanda će biti u kolapsu kad još i Zametsku cestu raskopaju. Hegedušićevu ulicu je GP Krk raskopao prije 2 mjeseca, a već 5 tjedana se čeka samo asfaltiranje jedne trake. GP KRK – ” plaćeni po danu a ne po radu”.
    U slučaju nekih interventnih hitnih situacija ovaj jedini i često začepljeni izlaz kod Kauflanda predstavlja veliku opasnost za stanare Hegedušićeve i Crnčićeve ulice ali dok se kakvo zlo ne desi nitko ne reagira.

  2. isto tako se čekalo da dođe 30.06. za dionicu A 7 Križišće – Šmrika, a da ne kažemo koliko je bačeno novaca u rušenju staroga mosta (imao je 3 godine) i građenju novog mosta na sredini dionice. Tko tu odgovara za bačenu lovu ? A znalo se da će se ići u gradnju četvrte trake kada se gradio most…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here