Home Najnovije U riječke škole se vraća samo 4% učenika, najveći interes u OŠ...

U riječke škole se vraća samo 4% učenika, najveći interes u OŠ Kantrida i Nikola Tesla

1344
0

U ponedjeljak se škole otvaraju za najmlađe, točnije za učenike od 1. do 4. razreda. Masovnog povratka u klupe u Rijeci neće biti jer se po preliminarnim podacima u škole vraća tek 4 posto učenika. To jest 168 učenika razredne nastave, od njih ukupno 4034, piše Kanal Ri.

“Roditelji su očito još u nedoumici prestrašeni, ne znaju kako će to izgledati osim onog što su čuli u javnosti. Međutim svih naših 23 škola se dosita potrudilo, napravili su provedbene planove, stupili komunikaciju s roditeljima.” – naglasila je Marina Peranić-Ševeljević, savjetnica za školstvo Odjela za odgoj i školstvo Grada Rijeke.

U pet riječkih škola klupe će ostati prazne. Među njima je i Osnovna škola Pećine.

” Pretpostavljam da taj osjećaj kada oni potpisuju izjavu da šalju dijete na tako reći vlastitu odgovornost da ih je to dosta zabrinulo, ali i preporuka jeste da ne idu djeca u školu ukoliko oba roditelja ne rade. Očito je situacija takva da u svakoj obitelji postoji neka odrasla osoba koja može skrbiti za dijete. “ – rekla je Jasna Vukonić Žunič, ravnateljica Osnovne škole Pećine.

U dvije riječke škole iskazan je veći interes. To su Osnovna škola Kantrida i Nikola Tesla.

“Ja se baš ne bi složila da je 21 učenik velik broj prema onoliko učenika koliko mi imamo, ali očito više učenika stiže nama u školu nego ostalima. Spremni smo jesmo, spremili smo ono što je u našoj moći, još uvijek se dogovaramo, moram priznat nije lako ispoštivati sve epidemiološke zahtjeve. Prilično je bilo izazovno.”- rekla je Tatjana Bandera-Mrakovčić, ravnateljica Osnovne škole Nikola Tesla.

U prvom razdoblju koje traje 2 tjedna, ne može biti više od 9 učenika.

“Naglašeno je da te skupine su kao male obitelji. I one kada se formiraju moraju biti stabilne, nema ulaska nove djece, I nema izmjena učitelja.” – objasnila je Peranić-Ševeljević.

Zaštitne maske nisu potrebne, a roditelji koji dovode djecu ne smiju ulaziti u prostore škole.

“ Tako da su roditelje uputili da pažljivo pročitaju upute koji je izdao HZZJZ.” – naglasila je Peranić-Ševeljević.

Roditelji koji ne budu koristili usluge produženog boravka niti nakon 11. svibnja., u Gradu Rijeci će biti u potpunosti oslobođeni od plaćanja.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here