Home Biznis U riječku luku uplovio prvi ovogodišnji kruzer

U riječku luku uplovio prvi ovogodišnji kruzer

239
0
Foto: Neda Škorjanc/Rijeka Danas Plus

Početak tjedna u riječkoj luci obilježilo je prvo ovogodišnje uplovljavanje broda za kružna putovanja. Kruzer Norwegian Gem s gotovo 3500 putnika i članova stigao je u Rijeku u jutarnjim satima i najavio izvrsnu kruzing sezonu pred nama. 

Turistička zajednica grada Rijeke, Grad Rijeka i Turistička zajednica Kvarnera zajedno s Lučkom upravom Rijeka i ovog puta su organizirali prigodni program te osigurali brojne informativne brošure, kako bi se gosti kruzera osjećali ugodno i dobrodošlo u destinaciji te provedeno vrijeme iskoristili na najbolji mogući način.

Većina gostiju kruzera koja se odluči za neki od organiziranih izleta, ipak ostaje u destinaciji. Najveći dio gostiju odlučuje se za obilazak užeg centra grada i Trsata, dok dio odlazi u Opatiju i na otok Krk. U sklopu razgleda grada posjećuju gradske muzeje, znamenitosti i suvenirnice.

Tijekom prošle turističke sezone riječka luka ugostila je gotovo 40.000 putnika, koji su stigli u grad brodovima za kružna putovanja. Najava dolazaka kruzera za ovu godinu izvrsna je, a dolasci brodova za kružna putovanja protežu se sve do kraja godine, što će zasigurno pridonijeti i izvrsnoj post sezoni. Brojni zanimljivi sadržaji za svačiji ukus, koje organizira Turistička zajednica grada Rijeke u suradnji s partnerima, svakako utječu na izvrsnu poziciju Rijeke kao kruzing destinacije i na pozitivan rast i povećanje turističkih brojki.

Slijedeći brod za kružna putovanja na rasporedu je već za nedjelju 14. svibnja.

Previous articleScoria: Kvaliteta HNL-a je pala, nevjerojatno da nitko ne može u Konferencijsku ligu!
Next articleKolona na riječkoj zaobilaznici od tunela Škurinje u smjeru Zameta

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here