Home Sport U Rijeku na probu stigao talentirani veznjak iz Njemačke, protekle četiri godine...

U Rijeku na probu stigao talentirani veznjak iz Njemačke, protekle četiri godine bio član Borussije Dortmund

353
0

“Tko je Wasco Walz?”, pitanje je koje se zapitao svaki navijač Rijeke kad je u ruke dobio zapisnik utakmice Rijeka – Udinese. Naime, mladi njemački veznjak konkurirao je za jučerašnju prijateljsku utakmicu između lidera HNL-a i talijanskog prvoligaša Udinesea, ali u konačnici ipak nije ušao u igru, saznaje Germanijak.

Punog imena Vasco Donato Walz je 18-godišnji njemački veznjak talijanskog podrijetla. Njegov nogometni put započeo je u Offenburgu, potom je prešao u Karlsruher, a posljednje četiri godine bio je član Borussije Dortmund gdje je igrao za U17 i U19 momčad. Prošle je sezone igrao standardno za juniore BVB-a, a njegove su kvalitete mogli vidjeti navijači Hajduka budući da je Walz bio u prvom sastavu Borussijine momčadi u UEFA Youth League koja je zapela u četvrtfinalu nakon što su od njih bolji bili ‘Bili tići’. Walz je u tom ogledu na terenu bio 70. minuta.

Od ljeta ove godine, Walz je u potrazi za angažmanom. Proteklih nekoliko dana nalazi se na Kvarneru, u Rijeci je trenutno na probi, a još će sigurno nekoliko dana struka lidera HNL-a provjeravati njegove kvalitete.

Hoće li s njime biti postignut dogovor, tek treba vidjeti.

Previous articleProtiv ovih reprezentacija bi Hrvatska mogla igrati u dodatnim kvalifikacijama za Euro
Next articleNije pizza ni burger – Hrvati u 2023. godini najviše naručuju svima omiljeni prilog

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here