Home Vijesti U SAD-u cijepljenima dijele marihuanu, u Srbiji pečene volove, u Hrvatskoj bi...

U SAD-u cijepljenima dijele marihuanu, u Srbiji pečene volove, u Hrvatskoj bi mogli dobiti slobodan dan!

1972
0

Trgovine marihuanom u američkoj saveznoj državi Washington, gdje je ova droga legalna, nude mušterijama besplatan joint ako se cijepe protiv covida-19 kod njih. Diljem Amerike cijepljeni mogu dobiti i razne druge nagrade, od besplatnog piva, krafni, poklon-bonova do ulaznica na utakmice ili karata za javni prijevoz.

Druge savezne države organiziraju lutriju. Kalifornija tako nudi cijepljenima šansu da osvoje po 1.5 milijuna dolara – 10 dobitnika bit će izvučeno na lutriji, uz njih još 30 koji će dobiti pod 50 tisuća dolara.

A vlasnik gostionice Biblioteka kod Milutina u Kragujevcu, Stavro Rašković, organizirao je i cijepljenje u svom objektu, dijeleći cijepljenima porcije pečenog vola s ražnja. S druge strane, vlasnik privatne firme za proizvodnju kartona iz Šapca u travnju je obećao nagradu od 30.000 dinara (1900 kuna) za cijepljene, a zaposlenima koji se odbiju cijepiti je uskratio uskrsni bonus na plaću.

Govoreći o cijepljenju naš ministar zdravstva Vili Beroš istaknuo je danas važnost dostizanja procijepljenosti građana od 70-75 posto, no nije želio iznositi procjene o tome kada bi se to moglo dostići.

“I sami razmišljamo o nagradama poput slobodnog dana”, kazao je i dodao kako se razmišlja i o načinu na koji će se cijepljenim građanima omogućiti sudjelovanje na masovnijim događanjima o čemu će više informacija biti objavljeno u idućim danima.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here