Home Vijesti U slovenskim toplicama se utopilo dijete, pola sata pokušavali oživljavanje

U slovenskim toplicama se utopilo dijete, pola sata pokušavali oživljavanje

82
0

Sloveniju potresa tragedija u kojoj je život izgubilo dijete u jednima od poznatijih slovenskih toplica Terme Ptuj.

Kako pišu Novice, dijete se utopilo na jednom od bazena u termama. Spasioci su primijetili da je dijete staro oko sedam godina potonulo ispod površine vode. Izvukli su ga te su ga pokušali reanimirati do dolaska hitne pomoći.

Oživljavanje djeteta trajalo oko pola sata te je nakratko stabiliziran i kolima hitne pomoći prevezen u bolnicu, no unatoč naporima liječnika preminuo je, izvijestila je mariborska policija.

Terme Ptuj večeras su se večeras oglasile i izrazile su veliko žaljenje zbog nesreće, kao i sućut obitelji stradalog dječaka. Priopćili su kako su nadležnim službama predali svu dokumentaciju, između ostalog i uvjerenje o osposobljenosti spasioca na bazenima za reanimaciju te uvjerenja o edukaciji svih djelatnika na bazenima.

Policiji je predana i dokumentacija o tehničkom pregledu kojim je jasno utvrđeno da je kupalište tehnički bilo bez ikakvih problema. Terme Ptuj su navele i da raspolažu najvišim sigurnosnim standardom kvalitete i sigurnosti – ISO 9001, u sklopu kojeg provode i mjere sigurnosti kupača kao i konstantno usavršavanje spašavatelja na bazenima.

Slučajem se bavi policija koja ga zasad vodi kao sumnju na uzrokovanje smrti iz nehaja, a o slučaju su obaviješteni i zamjenica nadležnog državnog odvjetnika te istražni suda kao i Inspektorat za prevenciju prirodnih i drugih nesreća.

Previous articleModrić odigrao posljednjih 20 minuta u novoj pobjedi Real Madrida
Next articleMomir Ilić: ‘Hrvatska ima nevjerojatnu emociju, motiv i naboj, nešto što mi Srbi nemamo’

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here