Home Vijesti Ubio se ruski ročnik jer nije htio u Ukrajinu: Želim umrijeti bez...

Ubio se ruski ročnik jer nije htio u Ukrajinu: Želim umrijeti bez krvi na rukama

133
0

20-godišnji ruski ročnik Sergej Gridin ubio se u vojarni kod Moskve nakon što je saznao da ga zapovjednici žele poslati da se bori u Ukrajini, javlja neovisni ruski portal Meduza.

Gridin je služio obavezni vojni rok u ruskoj vojsci, a njegova obitelj potvrdila je za dva neovisna ruska medija da je počinio samoubojstvo. Na Telegram kanalu koji prati mobilizaciju objavljeno je da su njegovo tijelo našli drugi ročnici, pri čemu je kod tijela bila oproštajna poruka u kojoj je zatražio istragu protiv svojih zapovjednika (namjerno navođenje osobe prema suicidu je u Rusiji kazneno djelo).

Ročnici su snimili fotografiju oproštajne poruke, a Gridinovljeva obitelj potvrdila je da se radi o njegovom rukopisu. Zapovjednici u vojarni su nedugo zatim zaplijenili poruku koja je, izvještava Meduza, kasnije nestala iz službene dokumentacije.

U poruci Gridin piše da su ga zapovjednici planirali poslati u Ukrajinu. Kad ih je zamolio da ga izostave, Gridinov zapovjednik i narednici su ga počeli maltretirati. “Ne želim i neću opisati što su mi te životinje napravile, ali ne mogu živjeti s tim. Donio sam odluku da ću umrijeti ovdje, u svojoj domovini, bez krvi na rukama”, stoji u Gridinovljevoj oproštajnoj poruci.

Podsjetimo, službeni Kremlj tvrdi da ročnike ne šalje u borbe u Ukrajinu, iako su priznali da se to dogodilo u više navrata i to – “greškom”.

Previous articleDva MMA borca izbodena u centru Beograda, tamo su se natjecali na Svjetskom prvenstvu
Next articlePamte je kao ljubavnicu Billa Clintona, a evo kako danas izgleda Monica Lewinsky

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here