Home Sport UEFA pokreće novo natjecanje, počelo bi prije Lige prvaka

UEFA pokreće novo natjecanje, počelo bi prije Lige prvaka

157
0

UEFA priprema novi turnir koji bi počeo prije Lige prvaka te poslužio kao uvod u sezonu, piše Marca, dodajući kako bi natjecanje trebalo krenuti od 2024. godine, kao i novi format Lige prvaka odobren prošli mjesec. Prema španjolskom mediju, na turniru bi trebala sudjelovati četiri kluba, uključujući pobjednika Lige prvaka, a održavao bi se u Sjedinjenim Američkim Državama.

Europski Superkup ne bi bio ukinut, ali bi ga trebali igrati osvajači Europa lige i Konferencijske lige. Dosad su ga igrali pobjednici Lige prvaka i Europa lige. “UEFA će u tom ljetnom turniru, koji bi bio odgovor turnirima koje organiziraju veliki klubovi, isprobati format Final Foura”, navodi Marca, ističući kako bi se igralo u kolovozu.

Prema njihovim informacijama, osvajač LP-a bio bi jedan od sudionika, dok bi ostale činili “iznimno uspješni klubovi”. Oni bi se natjecali u dvama polufinalima i zatim finalu. “Ništa nije službeno, ali razmatraju ideju koja bi se svidjela klubovima i povjerenstvima za klupska natjecanja”, piše Marca.

Podsjetimo, Liga prvaka će se proširiti s 32 kluba na 36 i igrat će se po “švicarskom modelu”. Neće postojati skupine, već će svaka momčad odigrati osam utakmica protiv protivnika iz raznih jakosnih skupina. Nakon toga će se, prema ljestvici, odlučivati tko će ići dalje u nokaut-fazu.

Previous articleKacusha ljetna stand up edicija, uskoro!
Next articleFOTO: Večeras izašao supermjesec jagode!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here