Home Mozaik Ugledao ogromnu rupu u zemlji punu vode: Ušao unutra, a onda su...

Ugledao ogromnu rupu u zemlji punu vode: Ušao unutra, a onda su svi zanijemili zbog onog što mu se dogodilo

483
0

Siva oaza, kao što joj i samo ime govori, pravi je raj na zemlji i poznata je po svom jedinstvenom ekosustavu. Ovo područje ima bogatu drevnu povijest i bilo je naseljeno tisućama godina. Hram Amona Ra, koji je privlačio hodočasnike iz cijele zemlje, jedno je od najpoznatijih arheoloških nalazišta.

Ovo mjesto predstavlja jedno od najizoliranijih naselja Egipta sa 23.000 ljudi, uglavnom Berbera, koji su razvili jedinstvenu kulturu i poseban jezik unutar berberske grupe jezika, nazvan Sivi.

Ovo mjesto poznato je i po termalnim izvorima koji već stoljećima privlače brojne posjetitelje na odmor ili liječenje. Topla voda u ovim područjima pruža gostima jedinstvenu priliku i iskustvo uživanja. A ono što je posebno važno za ova slana jezera je izuzetno visoka koncentracija soli sa čak 95 posto saliniteta. Budući da je koncentracija soli u vodi visoka i povećava njezinu gustoću, to znači da će predmeti uronjeni u vodu doživjeti veću silu uzgona u usporedbi s običnom vodom. Ova sila otežava ljudima da potonu u slano jezero oaze Siva.

Twitterom kruži snimka čovjeka koji je odlučio zaroniti u mračne dubine ovog jezera i preispitati se kakve će biti posljedice. Kako možete vidjeti na snimci, muškarac se pokušao spustiti u jezero u čemu nije uspio jer je nastavio ležerno lebdjeti na površini vode poput madraca na napuhavanje.

Objava se pojavila na stranici Fascinating, a pogledalo ju je 6,9 ​​milijuna ljudi. Netizene je šokirala ova situacija, a mnogi su se zapitali je li uopće sigurno biti na takvom mjestu. Bilo je i onih koji nisu krili oduševljenje ovim prirodnim fenomenom.

Oaza Siva je i mjesto raznih kulturnih događanja i festivala te privlači posjetitelje svojim raznolikim sadržajem. Posjetitelji koji prvi put dolaze željni su istraživanja prirodnih ljepota i bogate povijesti ovog dijela Egipta.

Previous articleLjudi s nevjericom gledali prizor na plažI: Dok je žena bila na obali, ovo stvorenje je pojurilo iz vode (VIDEO)
Next articleHrvatska influencerica je bila na jahti Andrewa Tatea, evo koji su njezini dojmovi

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here