Home Vijesti Uhićen silovatelj pasa bivši član Vijeća za ekumenizam Hrvatske biskupske konferencije

Uhićen silovatelj pasa bivši član Vijeća za ekumenizam Hrvatske biskupske konferencije

693
0
Foto: Index, HBK, YouTube

Konačno je uhićen Zagrepčanin Ivor Ivanišević (47), bjegunac s tjeralice zaposlen u Europskom parlamentu, piše Jutarnji. Kako pišu, uhićen je prije nekoliko dana u Njemačkoj i trenutno se nalazi u ekstradicijskom pritvoru u Belgiji.

Navedeni potezi uslijedili su nakon višegodišnjeg ignoriranja hrvatskog Europskog uhidbenog naloga, i to četiri mjeseca pred zastaru postupka i dva tjedna nakon što je Ivanišević na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu u ponovljenom postupku nepravomoćno drugi put osuđen u odsutnosti na godinu dana bezuvjetnog zatvora.

On je osuđen jer je seksualno zlostavljao jednog od svoja dva psa te razmjenjivao zoofilske sklonosti u virtualnom svijetu s istomišljenicima. Sud mu je također naložio plaćanje 4278.52 eura troškova, u što su uračunati veterinarsko vještačenje, sudski paušal i psihijatrijsko vještačenje o raspravnoj sposobnosti.

Općinski sud u Zagrebu nepravomoćnu presudu donio je prije 20-ak dana.

Tužiteljstvo je ne navodeći identitet okrivljenika izvijestilo da je “Ivanišević osuđen jer je počinio kaznena djela ubijanja ili mučenja životinja od točno neutvrđenog dana 2009. godine do 21. rujna 2015. na različitim adresama na području Hrvatske te u Zagrebu, sve u cilju zadovoljenja svog spolnog nagona te pristajući da psu nanese nepotrebne boli i patnje”.

DORH ističe da je presudom zagrebačkog Općinskog suda Ivaniševiću izrečena kazna zatvora u najduljem trajanju kako je propisano Kaznenim zakonom. Riječ je o presudi u ponovljenom postupku koja je prema navodima medija izrečena četiri mjeseca pred zastaru.

Ivanišević je u prvom postupku na istom sudu u rujnu 2021. također nepravomoćno osuđen na maksimalnu kaznu od godinu dana zatvora zbog višegodišnjeg seksualnog zlostavljanja pasa, ali i načina počinjena nedjela koje je detaljno opisivao u e-pošti.

Ivanišević je zaposlenik EP-a i dugo je bio nedostupan hrvatskom pravosuđu. Bio je i član Vijeća za ekumenizam Hrvatske biskupske konferencije.

Podsjetimo, uhvaćen je u sklopu akcije protiv pedofila koji putem interneta iskorištavaju djecu, koja se provodila 2015. godine. Tada su istražitelji uočili jednu IP adresu s koje su se širili podaci o životinjama u eksplicitnim pozama.

E-mail adresa je bila registrirana na tvrtku koja se bavi grafičkim dizajnom, a sjedište joj je bilo na zagrebačkoj Knežiji. Vlasnik tvrtke bio je Ivanišević, a nakon pretresa tvrtke pretražen je i njegov stan u Zagrebu.

Oduzeli su mu 111 DVD-ova i CD-ova, mobitele i memorijske kartice te su utvrdili kako je koristio barem pet različitih mailova za širenje spornog sadržaja. Preko tih mailova je slao slike pasa u seksualnim pozama s muškarcima i fotografije spolnih organa. U jednom od brojnih mailova opisao je kako je sa psima pokušao ostvariti sado-mazo odnos.

Nesretni psi, mužjak i ženka, pronađeni su u lošem stanju te su poslani u prihvatilište u Dumovec.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here