Home Vijesti Ukrajinci presreli razgovor ruskih pukovnika, i sami su ostali u šoku: ‘Kreten,...

Ukrajinci presreli razgovor ruskih pukovnika, i sami su ostali u šoku: ‘Kreten, idiot, šoumen!‘

252
0

Vladimira Putina i njegov rat ne smije se kritizirati javno, to u ‘ruskom svijetu’ predstavlja kriminalno djelo. Neki Rusi, međutim, tek će shvatiti da je to pogubno činiti i tajno: dvojica aktivnih pukovnika Putinove vojske, nakon puno dana ratnih terena, prepustili su se strasnom blaćenju nesposobnog ruskog vojno-političkog vrha i ne znajući da ih prisluškuje ukrajinska sigurnosna služba. Njihov dijalog, objavljen na ukrajinskom Radiju Slobodi, otkriva ogromno nezadovoljstvo razvojem rata u ruskoj vojsci, pa i među prilično visokim činovima, piše Slobodna Dalmacija.

Imena prisluškivanih ruskih pukovnika su Maksim Vlasov (42) i Vitalij Kovtun (47). Gnjevni zbog golemih ruskih gubitaka u Ukrajini koji nigdje nisu službeno priznati, u razgovoru su okrivljavali Putina za nesposobnost jer nije bombardirao ukrajinski parlament, vladu i druge ključne lokacije, no s još više blata nabacivali su se na ruskoga ministra obrane Sergeja Šojgua. Njega su opanjkavali kao potpuno nesposobnog za vojne poslove, tvrdeći da čak nije ni služio vojsku.

Vitalij Kovtun izrazio je veliki bijes zbog toga što Putin nije naredio raketno uništavanje ključnih markacija u Kijevu povezanih s vladom Volodimira Zelenskog. Očito smatrajući da bi to djelovalo zadovoljavajuće na televiziji i barem malo utješilo ruske redove zbog poginulih u borbama oko Kijeva. Pukovnik Vlasov se, pak, kolegi i prijatelju pojadao zbog katastroalne stručnosti Sergeja Šojgua, ‘laika i šoumena’. Nesposoban je, tvrdi, osigurati zemlji dovoljan broj vojnika na ugovoru i još se čudi zašto ih nema.

‘Naravno da ih nema, plaćali su ih samo 30 tisuća rubalja mjesečno (oko 330 eura) na početku rata’, jadikuje u ovom dijalogu pukovnik Kovtun, žaleći se da ih više nemaju odakle regrutirati. Za Šojgua oba pukovnika tvrde kako je limitiran jer je oko sebe okupio mahom službenike ruskog ministarstva za hitne slučajeve, kojemu je nekada bio na čelu. ‘Uopće nije služio vojsku’, kaže Vlasov.

Previous articlePolicajac specijalne policije uhvatio riječkog lopova dok je bio izvan službe
Next articleNakon vijesti o ulasku Hrvatske u Eurozonu, za neke zapadne medije više nismo “balkanska zemlja”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here