Home Vijesti Ukrajini otpao Real pa su odabrali Rijeku. Na Rujevici se sprema pravi...

Ukrajini otpao Real pa su odabrali Rijeku. Na Rujevici se sprema pravi spektakl!

278
0

Nogometaši Rijeke postat će treći klub u Republici Hrvatskoj, koji se na sportsko-humanitarni način uključio u važnost očuvanja mira i solidarnosti svugdje u svijetu, a posebno u Ukrajini, koja je i danas u tragičnom vihoru rata. Nakon kijevskog Dinama i donjeckog Šahtara, koje su ugostili zagrebački Dinamo i splitski Hajduk, Hrvatska, odnosno, Rijeka, bit će domaćin reprezentaciji Ukrajine u prijateljskom ogledu koji je na rasporedu 18. svibnja s početkom u 18.00 sati, pišu Sportske novosti

Rijekin direktor Luka Ivančić ukratko nam je opisao kako je klub s Kvarnera dobio tu čast, ali i obvezu da bude domaćin izabranoj vrsti Ukrajine, koja će uskoro u susjednoj nam Sloveniji krenuti u pripreme za Ligu nacija. Sport i humanost jači su od – rata.

– Zahvaljujući HNS-u i njihovoj dugogodišnjoj djelatnici Ivančici Sudac, kojoj se ovim putem i posebno zahvaljujem, spojili smo se s ukrajinskom izabranom vrstom i odlučili smo sportskim prijateljima iz Ukrajine pomoći organizacijom ove utakmice, koja ima humanitarni karakter. Dva tjedna smo s njima bili u svakodnevnoj komunikaciji i uspjeli smo usuglasiti sve detalje s ljudima iz Ukrajinskog saveza, koji su na kraju objeručke prihvatili ovaj susret, što nam je izuzetna čast. Čekali smo nešto duže s dogovorom jer su njihovi reprezentativci imali opciju odigravanja susreta s madridskim Realom, no kako su oni izborili finale Lige prvaka, taj slobodan termin im je na kraju otpao. S obzirom na to da će se njihova reprezentacija pripremati u kampu u Sloveniji za Ligu nacija, iskoristili smo tu blizinu nas kao grada i susjedne države kao još jedan faktor za njihov dolazak, što nam je, ponavljam, velika čast – kazao je Ivančić.

Rijeka će se ovim susretom upisati na nogometnu kartu Europe, koja je ujedinjena u pomoći Ukrajini i ukrajinskom narodu, odnosno, pridružiti se željama cijelog svijeta za što skorijim prestankom ratnih razaranja i strahota. Neka to bude večer dobrih djela i najboljih – želja.

U onom, pak, sportskom dijelu ove “humanitarke”, na djelu ćemo imati prilike vidjeti brojne poznate ukrajinske igrače koji nastupaju za neke od najvećih svjetskih klubova, a trener nogometaša Rijeke Goran Tomić tim je sportsko-humanitarnim dvobojom, pomalo neočekivano, dobio još jednu priliku više za podizanje forme svojih igrača uoči najvažnijeg susreta ove sezone – finala Hrvatskog kupa na Poljudu.

Previous articleRusija otvorena zaprijetila Finskoj vojnom odmazdom
Next article‘Jugoslaven’ okrenuo janjca u dvorištu. Prestravljeni Švicarac ga napao pijukom i aparatom za gašenje požara

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here