Home Vijesti Ukrajinski obavještajci: Prijetnja ruskog napada taktičkim nuklearnim oružjem vrlo visoka!

Ukrajinski obavještajci: Prijetnja ruskog napada taktičkim nuklearnim oružjem vrlo visoka!

224
0

Ukrajinske obavještajne službe smatraju prijetnju da će Rusija upotrijebiti taktičko nuklearno oružje protiv Ukrajine vrlo velikom, rekao je glasnogovornik vojne obavještajne službe Vadym Skibitsky u komentaru za britanske novine The Guardian 27. rujna.

“Vojna obavještajna služba Ukrajine procijenila je prijetnju da će Rusija upotrijebiti taktičko oružje protiv Ukrajine kao “vrlo visoku”, piše u publikaciji.

Skibitsky je primijetio da bi nuklearni udari vjerojatno bili usmjereni na lokacije duž prve linije gdje je stacioniran veliki broj osoblja i opreme, kao i važne zapovjedne centre i kritičnu infrastrukturu.

“Da bismo ih zaustavili, ne trebaju nam samo protuzračni sustavi, već i proturaketni sustavi”, izjavio je obavještajni dužnosnik.

Ranije je ukrajinski ministar obrane Oleksiy Reznikov rekao da postoji rizik da Rusija upotrijebi taktičko nuklearno oružje, ali njegova kvaliteta i stanje izazivaju pitanja.

Ruski diktator Vladimir Putin je 21. rujna, nakon što je objavio “djelomičnu mobilizaciju” u Rusiji, ponovno zaprijetio zapadnim zemljama upotrebom nuklearnog oružja, rekavši da “to nije blef”.

Ruski ministar vanjskih poslova Sergey Lavrov rekao je da će se svi ruski zakoni i doktrine, uključujući one nuklearne, također primjenjivati ​​na teritorije Ukrajine pripojene lažnim “referendumima”.

Previous articlePut prema eskalaciji sukoba: Kremlj se priprema za dugotrajni rat
Next articleSlavonac našao 18+ poruke koje je svećenik slao njegovoj ženi, prijavio ga nadbiskupu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here