Home Vijesti Uljanik i Tankerska preuzimaju 3.maj?

Uljanik i Tankerska preuzimaju 3.maj?

872
1

O preuzimanju 3. maja navodno ozbiljno razmišljaju u pulskom Uljaniku, najuspješnijem hrvatskom brodogradilištu. Prema informacijama Novog lista, ulazak Puljana u riječko brodogradilište bila je ovih dana tema razgovora između predstavnika Uljanika i prvog potpredsjednika Vlade Radimira Čačića. Ministar gospodarstva poručio je predstavnicima Uljanika da nakon skore privatizacije svog škvera mogu početi preuzimati 3. maj.

Neovisni stručnjaci za brodogradnju procjenjuju da bi se Uljanikovim preuzimanjem 3. maja postigla sinergija, s obzirom na kompatibilnosti pulskoga i riječkog brodogradilišta koja se zajedničkim poslovanjem itekako mogu nadopunjavati.

O razgovorima o mogućem planu preuzimanja 3. maja potvrda se ne može dobiti ni iz Ministarstva gospodarstva ni iz Uljanika.

Inače, ministar Čačić ovih je dana najavio da će u roku od 15 dana Vlada donijeti program privatizacije Uljanika. Pretpostavlja se da bi potencijalni ulagači mogli biti mirovinski fondovi, domaći partneri Uljanika, Uljanik plovidba i Tankerska plovidba.

1 COMMENT

  1. Koliko znam i Lenac su kupili Tankerska i Uljanik, pa se je Uljanik povukao.Sada titulira da je vlasnik Lenca Tankerska. I nisam baš siguran da je to tako? Uljanik bi kao ku
    pila Tankerska i ostali. Pa što će biti na kraju. Samo Tankerska? E sad od kuda ponovo da bi ovaj puta “kupljeni ” Uljanik kupio 3.Maj, odnosno opet vjerojatno Tankerska? Tko tu koga? Takozvana vlast, građane?
    Na kraju od državne imovine (sviju nas) to će postati privatno. Koliko ćemo Mi državljani Hrvatske dobiti u proračun?
    Nula ” 0 ” kuna. E to je privatizacija koju već 21. godinu čine tzv. komunisti,.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here