Home Vijesti Umro Mustafa Nadarević

Umro Mustafa Nadarević

1103
0

Legendarni glumac Musatafa Nadarević preminuo je nakon duge borbe sa teškom bolešću u dobi od 77 godina, javlja Radio Sarajevo.

Dijagnosticiran mu je bio karcinom pluća, nedavno je otpušten iz bolnice i bio je u kući u Zagrebu, a kako su pisali mediji, nije izlazio iz kuće zbog epidemiološke situacije.

Mustafa Nadarević rođen je u Banjoj Luci 1943. godine. S amaterskim bavljenjem glumom počeo je u Rijeci.
– U Rijeci sam radio kao izbacivač. Gdje sam ja bio, djevojke su dolazile stalno, ali ne zbog mene, nego zato jer nije bilo tuče. Ako se zakuha, zamolim ih da izađu i da se ispred tuku do mile volje. U Gusaru u Rijeci. Ako netko ima iz Rijeke, potvrdit će. Rijeka je moja velika uspomena, tamo sam se počeo baviti glumom, recitirati, igrati neke ulogice, ispričao je Nadarević svojedobno za Novi list.

Kazališnu karijeru je započeo u Zagrebačkom kazalištu mladih, a 1969. godine postao je član Drame Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu. Prve je velike uloge dobio u domaćim kazališnim komadima – Bogdana u ‘Hvarkinji’, Pometa u ‘Dundi Maroju’, Miletića u ‘Ostavci’, Leonea u ‘Gospodi Glembajevima’.

Glumio je i Cyranoa, Figara i M. P. Murphyja, a filmsku karijeru započinje početkom osamdesetih godina prošlog stoljeća u sporednim ulogama.

U filmu „Otac na službenom putu“ Emira Kusturice 1985. godine istaknuo se ulogom Zijaha. Zatim su uslijedili filmovi „Već viđeno“ Gorana Markovića 1987. godine, „Glembajevi“ Antuna Vrdoljaka 1988. godine, pa „Kuduz“, „Gluvi barut“, „Praznik u Sarajevu“, „Puška za uspavljivanje“, „Ničija zemlja“, „Gori vatra“, „Nafaka“ i mnogi drugi. Publiku ispred malih ekrana oduševio je ulogom Izeta Fazlinovića u seriji „Lud, zbunjen normalan“ koja je snimana od 2007. do 2016. godine.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here