Home Vijesti Unija Kvarnera neće podržati ni Kolindu ni Milanovića

Unija Kvarnera neće podržati ni Kolindu ni Milanovića

566
0

Unija Kvarnera na predstojećim predsjedničkim izborima neće podržati niti jednog od trenutno vodećih kandidata prema anketama, a eventualna podrška nekom drugom kandidatu poput dr. Anti Simoniću, Dejanu Kovaču ili Daliji Orešković ovisit će o tome hoće li se oni i formalno kandidirati i koje vrijednosti će zastupati – predstavili su stavove Unije Kvarnera članovi Senata Marko Boras Mandić i Đanino Sučić.

– Na nedavnoj sjednici Senata kao najvišeg tijela naše stranke raspravljali smo o stavu stranke oko kandidata za predsjednika, a nažalost, najveći dio vremena proveli smo raspravljajući o tome tko je najmanje loš kandidat. Zbog toga ne možemo podržati niti aktualnu predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović niti bivšeg premijera Zorana Milanovića, rekao je Boras Mandić.

Kazao je kako Milanović tijekom svog mandata nije napravio ništa po pitanju decentralizacije i regionalizacije Hrvatske, ali je aktivno sudjelovao u opstruiranju regionalnih opcija te smijenio tri ministra s područja Kvarnera iz svoje vlade. Za Kolindu Grabar Kitarović, Boras Mandić je iznio stranački stav kako u pet godina mandata nije radila ono za što je dobila povjerenje – „da bude predsjednica svih građana i predstavlja Hrvatsku kao modernu državu okrenutu budućnosti i razvoju umjesto prepucavanjima iz prošlosti“.

– Umjesto podrške nekome od kandidata koji najbolje stoje u anketama, želimo pozvati građane da izađu na izbore i pokažu da Hrvatske može imati drugačijeg predsjednika ili predsjednicu od osoba koje su sada gurnute u prvi plan, rekao je Boras Mandić.

– Na mjestu predsjednika želimo vidjeti osobu koja razumije ovu regiju i koja se zalaže za regionalizaciju i decentralizaciju Hrvatske. Iako ta tema ne spada među predsjedničke ovlasti, činjenica je da predsjednik ili predsjednica imaju mogućnost otvarati teme u javnosti i tražiti njihovu provedbu. Svakako na tome mjestu želimo vidjeti osobu koja je okrenuta budućnosti i ne živi u prošlosti, zaključio je Sučić, koji je pozvao građane da prilikom davanja podrške svojim potpisom kandidatima u kampanji promisle je li ono što zastupaju pojedini kandidati to što građani i sami žele.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here