Home Vijesti Ježić iznio obranu i negirao optužbe, pa ipak dobio mjesec dana pritvora

Ježić iznio obranu i negirao optužbe, pa ipak dobio mjesec dana pritvora

1435
1

“Jasno je rekao da na temelju opsežne dokumentacije koja postoji unutar Diokija i HEP-a nema apsolutno nikakve pomisli da bi sudjelovao u bilo kojoj od radnji za koje ga se tereti”, ustvrdio je odvjetnik Miljević. Vlasnik Dioki grupe i riječkog dnevnika Novi list Robert Ježić jutros je iznio obranu u sjedištu USKOK-a, a poslijepodne je sutkinja zagrebačkog Županijskog suda odredila tridesetodnevni pritvor zbog mogućnosti utjecaja na svjedoke.

Tijekom ročišta Ježić je negirao optužbe i aktivno sudjelovao u raspravi.

Podsjetimo, Ježićev odvjetnik Veljko Miljević izjavio je kako očekuje da će USKOK zatražiti jednomjesečni istražni zatvor za njegova branjenika jer “nije pokazao smisao za pjevanje”, odnosno jer istražiteljima nije ispričao ono što su željeli čuti.

“Rekao mu da ćemo ići zajedno na ručak ako pokaže smisao za pjevanje. No, budući da taj smisao nije pokazao mislim da se to neće dogoditi”, kazao je Miljević.

Rekao je da je Ježić u USKOK-u iznosio aktivnu obranu, odnosno da se nije branio šutnjom.

Nije želio otkriti što mu se točno stavlja na teret, no kazao je da je Ježić u cijelosti odbacio sve za što ga USKOK sumnjiči.

“Jasno je rekao da na temelju opsežne dokumentacije koja postoji unutar Diokija i HEP-a nema apsolutno nikakve pomisli da bi sudjelovao u bilo kojoj od radnji za koje ga se tereti”, ustvrdio je Miljević.

Po ranijim informacijama, Ježića se tereti zajedno sa bivšim predsjednikom uprave HEP-a Ivanom Mravkom, direktorom HEP-ove opskrbe Ivanom Mrljakom i bivšim premijerom Sanaderom za prodaju struje Diokiju po cijenama nižima od tržišne.

Bivši direktor HEP-a Mravak ranije je osumnjičen i da je tvrtkama u sastavu koncerna Dioki bez odluke uprave HEP-a dao i zajam od 15 milijuna kuna. (nacional)

Previous articleU Laginjinoj ulici teško ozlijeđena starica
Next articlePrimorjaši danas za finale Kupa

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here