Home Mozaik Usred noći čuo ženine zvukove iz sobe: Kada je vidio što radi...

Usred noći čuo ženine zvukove iz sobe: Kada je vidio što radi i s kim, sledio se od šoka

259
0
Ilustracija: Pexels

Koliko mjesečarenje može biti neugodno, pa čak i opasno govori priča Britanke Charlotte Tiedemann.

A kako bi se zaštitila tijekom mjesečarenja, primjenjuje prilično ekstremne mjere.

– Svake večeri prije nego što uopće pomislim na spavanje, prolazim kroz proces vezanja – kaže Charlotte.

Stručnjaci kažu da je “parasomnija” – koja uključuje mjesečarenje, slanje poruka i stenjanje u snu – postala češća nakon pandemije i usred trenutne financijske krize.

Charlotte je 30-godišnja medicinska sestra koja radi na intenzivnoj njezi. Nedavno je odlučila poduzeti neke drastične mjere kako bi se zaštitila tijekom noćnih avantura.

Naime, prije nego što zaspi, pazi da bude dobro vezana, najčešće koristi “pojas” od kućnog ogrtača. Veže se za okvir kreveta ili za svog zaručnika Aleka, jer se boji da će završiti tko zna gdje.

Drastičnim mjerama pribjegla je nakon desetljeća mjesečarenja koje je posljednjih mjeseci postalo još učestalije zbog stresa izazvanog krizom i visokim troškovima života.

Charlotte i Alec imaju dvoje djece, četverogodišnju Bellu i 18-mjesečnog Baileya.

– Mjesečarila sam, pričala i imala noćne strahove od svoje druge godine. Uspjela sam se prestati vezati za Alexa ili krevet šest mjeseci nakon što sam rodila svako dijete, jer sam tada slabo spavala jer su se oni tako često budili. Ali čim su počeli spavati cijelu noć, opet je počelo – ispričala je žena.

– Prije šest mjeseci probudio sam se usred noći i čula glasove. Našao sam Charlotte u kutu spavaće sobe kako razgovara sa zidom. Nije bilo nimalo ugodno, naježio sam se od tog prizora. Tada je odlučila da se ponovo veže – rekao je Alek.

Inače, Charlottin problem nije rijedak, a prema riječima dr. Guya Meadowsa oko 20 posto ljudi će u nekom trenutku svog života mjesečariti.

Previous articleTomašević o stadionu: Ne mogu vjerovati da se 800 milijuna kuna ulupalo u ruglo
Next articleTajni turniri izdržljivosti u Hrvatskoj: Popiju koktel smrti, imaju 2 sata erekcije, a onda…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here