Home Sport Utjeha Riječanima nakon poraza u Kupu: Upravo su preskočili stepenicu u Europi!

Utjeha Riječanima nakon poraza u Kupu: Upravo su preskočili stepenicu u Europi!

178
0
ea909ce0 05b7 498f bd89 726e97e1f03a
ea909ce0 05b7 498f bd89 726e97e1f03a

Rijeka je i ovu sezonu završila bez ijednog trofeja, unatoč visokim očekivanjima. Nakon što ih je Dinamo poslao u nokdaun prije dva i pol tjedna u HNL-u, sada im je zadao i završni udarac osvojivši Kup Hrvatske.

Dinamo – Nepremostiva Prepreka za Rijeku

Dinamo je dominirao ovogodišnjom sezonom, a Rijeka se opet našla u njihovoj sjeni. Momčad s Kvarnera nadala se barem jednom trofeju ove godine, ali će se morati zadovoljiti drugim mjestom u ligi. Dinamova konstanta forma i nepobjedivost pokazali su se prejakima za Rijeku, koja je ipak pružila solidne partije tijekom sezone.

Europske Ambicije Riječana

Unatoč domaćim razočaranjima, Rijeka ima priliku za iskupljenje na europskoj sceni. Predstoje im kvalifikacije za Europsku ligu, a tu su stigle i dobre vijesti za navijače.

Naime, Rijeka je prvotno trebala krenuti iz prvog kola kvalifikacija, ali su se stvari promijenile u njihovu korist. Zbog određenih događanja u drugim europskim ligama, momčad pod vodstvom Sopića ili novog trenera krenut će iz drugog kola kvalifikacija za Europsku ligu.

Benefiti Promjena u Europskim Natjecanjima

Benfica je osigurala izravan plasman u skupine Lige prvaka, što je značilo da nisu u trećem pretkolu. U to mjesto upadaju RB Salzburg i Slavia Prag, otvarajući prazna mjesta u drugom pretkolu. Ovo je rezultiralo promjenama koje su išle na ruku Rijeci.

U drugom pretkolu ostaju četiri momčadi, što znači da će dva poražena ići u treće pretkolo Europske lige. To automatski povećava broj momčadi potrebnih za drugo pretkolo Europske lige, što uključuje i Rijeku. Ova promjena daje Riječanima povoljniju startnu poziciju u njihovom europskom putu.

Iako sezona nije donijela željene trofeje, Rijeka ima priliku za uspjeh na europskoj sceni. Navijači se nadaju da će momčad iskoristiti priliku i ostvariti dobar rezultat u kvalifikacijama za Europsku ligu. Bez obzira na razočaranje u domaćim natjecanjima, europski izazovi mogu pružiti novo svjetlo i motivaciju za buduće uspjehe.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here