Home Vijesti Uz 12 tisuća gostiju na Kvarneru još toliko izletnika, vikendaša…

Uz 12 tisuća gostiju na Kvarneru još toliko izletnika, vikendaša…

878
0

Svi koji su izabrali dolazak na Kvarner u ove blagdanske dane, sigurno će i otići zadovoljni. Prije svega, zbog lijepog, sunčanog vremena, premda svježeg i hladnog, napose u večernjim satima. No, bilo je atraktivne ponude. Od gastrostolova s blagdanskim delicijama do brojnih božićnih koncerata i ponude samih hotelskih kuća.

Najviše gostiju, od 12.000 najavljenih, “smjestilo se” na Opatijskoj rivijeri – njih više od 5000. Uz domaće goste u najvećem broju stigli su Talijani, Nijemci, Austrijanci i Slovenci. Početak manifestacije Advent u Opatiji na gradskoj tržnici, na žalost, baš i nije okupio mnogo posjetitelja, možda zato što su mnogi bili još u predblagdanskim kupnjama, a neki kažu zbog slabe i jednolične ponude opatijskog božićnog sajma.

Međutim, upravo u Opatiji prošlih je dana priređeno nekoliko atrakcija – primjerice, neustrašivi Opatijski kukali upriličili su na Slatini “zimsko kupanje”. I za Novu godinu nazdravit će šampanjcem kupajući se u moru. Njima je to, kažu, uobičajeno, kupaju se cijele godine, zaigraju picigin u hladne zimske dane, čak radije kada su ekstremno niske temperature.

Svojim zimskim kupanjem obilježe dolazak Božića, nove kalendarske godine, ali kupanjem obilježe i druge važne dane, početak sezone i slično. Naravno da privlače pozornost – od rodbine, prijatelja do velikog broja znatiželjnika i iznenađenih turista koji svojim kamerama i fotoaparatima zabilježe pothvat ovih “opatijskih galeba”.

Sve su popularniji dočeci Nove godine na otvorenom – nekad je to bio običaj samo u Rijeci, a ove se godine Nova čeka i u Opatiji, Krku, Malom Lošinju, Rabu te u Fužinama. Zanimljivo je da Fužine njeguju već desetu godinu zaredom dva dočeka – jedan na Staru godinu u podne, kada je vani ugodno, i drugi u ponoć.

Među kvarnerskim otocima najviše će gostiju stići na Krk, više od tisuću najavljenih, no sigurno je na otok već stigao velik broj vikendaša, ali i brojne manifestacije u samom Gradu Krku imaju svoju publiku. Ove je godine to atraktivan Festival vitezova, glagoljaša, dvorskih luda i komedijaša. U gotovo natjecanju za estradnim zvijezdama koje nastupaju na dočeku, u Opatiju će ove godine stići gosti samo zbog Alena,. Željka i Tife, koji nastupaju u programu Kad bi bio Bijelo dugme. Riječani očekuju Gibonnija i Hladno pivo…(Večernji list)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here