Home Mozaik Vaši su preci bili u Americi, a vi niste znali? Kliknite OVDJE...

Vaši su preci bili u Americi, a vi niste znali? Kliknite OVDJE i otkrijte sve – potrebno je samo prezime (FOTO)

4766
0

Ako ste se ikada zapitali jesu li vaši preci živjeli životom boljim ili lošijim od vašeg, pripadaju li istoj klasi ili se izdvajaju od vas i kamo su krenuli njihovim stopama, sada možete provjeriti dio njihove biografije kako biste saznali da jesu li putovali u Ameriku.

Naime, o činjenici da internet pruža nebrojene mogućnosti svjedoči činjenica da samo jednim klikom možete otići čak i u 19. stoljeće. Kako sumnjamo da se itko sjeća svog pretka iz tako davnog vremena, sada može steći uvid u njegovo kretanje i možda na taj način stvoriti potpuniju sliku.

Naime, u jednoj bazi podataka, koja je također dobila svoj digitalizirani oblik, nalazi se 65 milijuna zapisa o putnicima koji su uplovili luku New York od 1820. do 1957. godine.

Sve što trebate učiniti je kliknuti ovdje, a zatim u novom prozoru kliknuti na polje u kojem se traži vaše prezime. Zatim vam web mjesto nudi popis vaših prezimena koja su bila “svjetski putnici”. Uz ime i prezime osobe koja odgovara traženom zahtjevu, napisano je i njegovo prijašnje prebivalište, godina kada je otišao u Ameriku, kao i naziv broda na koji se ukrcao.

Za primjer, tražili smo prezime “Babic”, a evo podataka koji se učitavaju:

Fascinantno, zar ne?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here