Home Mozaik Vasilija oteli na tržnici kad je bio dijete: Imao je čudan ožiljak,...

Vasilija oteli na tržnici kad je bio dijete: Imao je čudan ožiljak, a onda se nakon 16 godina dogodio preokret!

773
0

Dječak koji je otet 2000. godine, kada mu je bilo samo šest godina, a za kojeg se godinama vjerovalo da je mrtav, pronađen je 2016. na jugu Rusije, nakon što je uspio pobjeći iz romskog naselja. Ova nevjerojatna priča doslovno je šokirala javnost kada su svjetlo dana ugledali neobični detalji iz mladićeva života.

Naime, ovaj tip uopće nije išao u školu i nema formalno obrazovanje.

Policija je u blizini Volgograda pronašla je beskućnika kako spava u nečijem parkiranom kamionu. Plavokosi mladić je odveden u policijsku postaju, a kada su mu zatražili dokumente, rekao je da ih nema i da je Rom po imenu Dmitri Mikhaj.

– Jesi li siguran? Jeste li se pogledali u ogledalo? Preplavi ste – prepričao je policajac njihov susret za ruski list “Komsomolskaja pravda”.

Mladić je tada rekao da mu to nije pravo ime, da se samo sjeća da se nekada zvao Vasilij, da su ga oteli kad se vraćao kući s tržnice na kojoj mu je radila majka.

Policija je otvorila dosjee s nestalima. Osim ovih površnih uspomena, dječak je na sebi imao nešto što ga nedvojbeno identificira – ožiljak na prsima. Vrlo brzo policija je pronašla dosje – šestogodišnji Vasilij Musofranov, kojemu su tada nedostajala dva prednja zuba, a koji ima ožiljak na prsima, nestao je u gradiću Shakti, udaljenom 350 kilometara.

Njegov nestanak kasnije je tretiran kao neriješeno ubojstvo. Roditelji su mu, nažalost, u međuvremenu umrli. Da budu 100 posto sigurni, policija je tražila ekshumaciju oca, a DNK test je potvrdio da je ovaj mladić njegov sin.

Nedugo nakon ovog otkrića uhićeni su 48-godišnja žena i 46-godišnji muškarac zbog sumnje da su oteli dječaka, koji su priznali zločin.

Vasilij je svoje otmičare nazvao mama i tata, a ostalu djecu braćom i sestrama.

– U početku sam se bojao, onda sam se nekako navikao – rekao je.

Godinama je radio za njih, a 2016. je odlučio pobjeći. Unatoč svim nedaćama i nedaćama kroz koje je prošao, sretan je što je njegovom prijašnjem životu došao kraj.

Previous articleTalijanskom golmanu pocrnilo oko! Napravio je nešto nečuveno, ali nažalost nije imao sreće (VIDEO)
Next articlePreokret na Rujevici, Krešić ostaje u Rijeci!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here