Home Mozaik Večerati rano je novi trend u Americi

Večerati rano je novi trend u Americi

110
0

Navika koja se dugo krivo smatrala “za bake i djedove“, sjedanje za stol prije osam doživljava drugu mladost: prenosi New York Times, ugostitelji su suglasni da rastući trend definitivno postoji.

Stručnjaci predlažu da se večera pojede unutar 19 sati. Rana i lagana večera pomaže poboljšati san, poboljšava probavu, potiče metabolizam i također smanjuje krvni tlak, održavajući vas zdravim. Većina zdravstvenih problema može se riješiti u tren oka ako samo rano počnemo jesti večeru.

Za one koji žele smršavjeti, rana i lagana večera prvi je i najučinkovitiji korak na tom putu. Rano konzumiranje večere automatski dovodi do učinka sličnog povremenom postu, gdje tijelo pretvara pohranjenu tjelesnu mast u energiju, umjesto da je dobiva iz glukoze u hrani koja se trenutno konzumira. Ostanite zdravi i klonite se pretilosti, ovo je tihi ubojica!

Rana večera omogućuje vam mirniji san jer proces probave počinje 2-3 sata prije spavanja. Budući da postoji taj jaz, glavni dijelovi probave su se već dogodili i probavni sustav ne radi kada tijelo miruje. Također, tijelo manje radi na probavi hrane i dovoljno se odmara. Jelo kasno navečer često uzrokuje probavne smetnje, ometajući vaš san. Kao rezultat toga, češće ćete se buditi i imati poremećen san.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Grub Street (@grubstreet)

Rana večera ponekad može biti gnjavaža, često je to teško zbog posla ili drugih obveza. Uz to, potrebno je nastojati jesti što je ranije moguće, održavajući dovoljan razmak između večere i odlaska na spavanje. Također, večera mora biti lagana, sadržavati voće, povrće, leću i juhe, a ne krcata začinima, prženom hranom i viškom šećera. A vi, kada vi volite večerati? Odgovorite na našu anketu.

U koliko sati volite večerati?
Previous articleRiješen slučaj nestalog američkog dječaka
Next articleU Beogradu osvanuli plakati podrške Ukrajini, organizira se marš solidarnosti za Ukrajince

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here