Home Sport Velimir Liverić suspendiran

Velimir Liverić suspendiran

235
1

 Odbojkaše »Rijeke« danas u okviru 7. kola prvenstva Hrvatske očekuje ogled s »Daruvarom« (Dvorana mladosti, 16 sati) kojega će trener Riječana Velimir Liverić promatrati s tribina zbog suspenzije od strane Udruge prvoligaša, a koja je posljedica isključenja u prvoj utakmici četvrtfinala Kupa Hrvatske protiv »Zagreba«. Naime, prema pravilniku isključenje automatski povlači suspenziju od jedne utakmice, a u odluci Josipa Kleina, tajnika Udruge prvoligaša, stoji da su treneri »Rijeke« i »Zagreba«, odnosno Velimir Liverić i Igor Šimunčić suspendirani do završetka disciplinskog postupka koji bi mogao potrajati ako se Klein odluči čitav slučaj proslijediti disciplinskom sucu.
    – Smiješna mi je formulacija u odluci da smo suspendirani do daljnjega. Znači li to da tehnički gledano postupak može trajati sljedeće tri godine – pita se trener Riječana Velimir Liverić. – Ma, neću uopće komentirati tu odluku, smiješno je da smo kažnjeni jer smo razmijenili dvije riječi za vrijeme utakmice – nastavio je Velimir Liverić naglasivši da njegova suspenzija ne bi smjela utjecati na igru i konačan rezultat protiv »Daruvara«.
    – Sjedit ću na tribinama odmah iza klupe, neću ni vikati, igrači su u petom setu protiv »Zagreba« pokazali da mogu sami. Vjerujem da će dečki biti dodatno motivirati i da će bez većih problema pobijediti, dapače sto posto sam uvjeren da ćemo odigrati odličnu utakmicu – zaključio je Velimir Liverić.
    Prema svemu sudeći trenerski dvojac bit će kažnjen samo jednom utakmicom zabrane vođenja momčadi. Naime, u ponedjeljak će biti pokrenut disciplinski postupak, a osim suspenzije na jednu utakmicu, dodatnih kazni najvjerojatnije neće biti. Zanimljivo je da u odluci stoji da se kazna odnosi i na međunarodna natjecanja, što znači da će trener »Zagreba« Igor Šimunčić svoju kaznu odraditi u utakmici Interlige ovoga vikenda, te će moći voditi »Zagreb« u uzvratu četvrtfinala Kupa, utakmici koja je na rasporedu u srijedu.
    – Ne želim prejudicirati odluke, sve će biti riješeno u ponedjeljak iako će čitav slučaj najvjerojatnije ostati na kazni od jedne utakmice. Treneri su bili isključeni i to prema pravilniku automatski povlači suspenziju, to nikako nismo mogli izbjeći. Što se tiče formulacije da treneri ne mogu voditi utakmice u međunarodnom natjecanju treba uzeti u obzir da »Zagreb« igra Interligu, zbog koje ne igra prvi dio prvenstva. Pravilnici su zastarjeli i ne pokrivaju segment Interlige, mislim da smo ovom formulacijom napravili najlogičniji potez – pokušao je pojasniti Josip Klein, tajnik Udruge prvoligaša. (novi list)

Previous articleBernie: Nisam znao da me Slavica ostavlja
Next articleU bolnici Kantrida preminuo 7-godišnji Tin Jusufović iz Pule

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here