Home Sport (VIDEO) Bilo je tijesno: Nevera u utrci protiv tuniranog Lamborghinija

(VIDEO) Bilo je tijesno: Nevera u utrci protiv tuniranog Lamborghinija

131
0

U mogućnosti ubrzanja Rimčeve Nevere nitko ne sumnja, ali se neki ipak pitaju može li protiv tuniranog bolida pripremljenog za utrke ubrzanja.

Britanski Carwow je nakon dva izuzetno brza motocikla pred Neveru stavio novi izazov, i to Lamborghini Huracan. Ali ne bilo kakav, nego dobrano modificiran i tuniran na čak 1800 KS. To je i dalje nešto manje od Nevere, ali na strani Huracana je definitivno osjetno manja masa.

Podsjetimo, Nevera raspolaže s 1914 KS, a do 100 km/h prema službenim podacima stiže za manje od dvije sekunde. Ovdje je možda važnije da Nevera odradi četvrt milje redovito za manje od devet sekundi. Cijena Nevere je oko dva milijuna eura.

Dotični Lamborghini dolazi iz JM Importsa. Temeljito je modificiran, posebno motor koji je turbinski potpomognut. Tuning je zahvatio i mjenjač, a sve kako bi automobil u konačnici bio što brži.

Nevera je u prvoj utrci lako pobijedila, dok je u preostale dvije, a posebno finalnoj, bilo itekako tijesno. Jedan automobil odradio je posao za 8.5 sekundi, a drugi za 8.7 sekundi. Jednako tijesno bilo je i u testu kočenja, a ključnom se pokazala veća masa Nevere, i to za nekih 750 kg.

Previous articleŠokantna smrt mlade djevojke: ‘Kuhala je večeru sa svojim dečkom, pomirisala ih i završila u bolnici’
Next articleVIDEO: Real se mučio protiv Getafea, a onda je Modrić zavrnuo vanjskom!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here