Home Mozaik Šokantna smrt mlade djevojke: ‘Kuhala je večeru sa svojim dečkom, pomirisala ih...

Šokantna smrt mlade djevojke: ‘Kuhala je večeru sa svojim dečkom, pomirisala ih i završila u bolnici’

173
0

Thais Medeiros (25) preminula je nakon što je bila izložena mirisu ljute čili papričice. Medicinski stručnjaci brzo su identificirali prisutnost cerebralnog edema, koji uključuje oticanje mozga zbog nakupljanja tekućine.
Lokalna zajednica ostala je šokirana iznenadnom i tragičnom smrću mlade Brazilke Thais Medeiros (25) koja je slučajno pomirisala ljutu čili papričicu, piše The News.

Incident se dogodio dok je Thais kuhala večeru zajedno sa svojim dečkom za njegovu obitelj. Thais je nenamjerno pomirisala papričicu, što je rezultiralo svrbežom u grlu zbog kojeg je završila u bolnici. Medicinski stručnjaci brzo su identificirali prisutnost cerebralnog edema, koji uključuje oticanje mozga zbog nakupljanja tekućine. Sve indikacije upućuju na potencijalnu alergijsku reakciju na čili papričicu kao uzrok.
Cerebralni edem uzrokuje povišeni tlak unutar lubanje, otežava protok krvi i dovod kisika u mozak, što u konačnici utječe na njegovo funkcioniranje. Stanje pokazuje simptome kao što su glavobolja, mučnina, napadaji i oštećenje vida. Nažalost, Thais je pala u komu i nije dolazila k svijesti.
Dok pojedinosti njezina liječenja ostaju neotkrivene, standardni medicinski postupci poput operacije, lijekova i primjene ventilatora za povećanje unosa kisika uobičajeni su pristupi rješavanju povećanog tlaka.

Njena prerana smrt naglašava ozbiljne posljedice koje alergijske reakcije mogu izazvati. Incident također služi kao podsjetnik na moguće dugoročne učinke cerebralnog edema, uključujući oštećenje vida, promijenjena mentalna stanja, poremećaje spavanja i oštećenje mozga.

Iako slučajevima cerebralnog edema nedostaje službena dokumentacija, važno je napomenuti da traumatske ozljede mozga igraju značajnu ulogu u njegovom nastanku. (net.hr)

Previous articleNisu imali mjesta za perilicu rublja, pa su smislili neobično rješenje 
Next article(VIDEO) Bilo je tijesno: Nevera u utrci protiv tuniranog Lamborghinija

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here