Home Vijesti VIDEO: Desničari prekinuli tribinu o ubijenim srpskim civilima nakon Oluje

VIDEO: Desničari prekinuli tribinu o ubijenim srpskim civilima nakon Oluje

172
0

Danas se u prostorijama Srpskog privrednog društva Privrednik u Zagrebu održala tribina pod nazivom “Petrovačka cesta duga 28 godina”. Tribina je prekinuta zbog verbalnih ispada većeg broja desničara koji su bili u publici, dobacivanja i onemogućavanja sudionika da govore. Tribinu je vodio novinar Saša Kosanović, a gosti su bili Ante Nobilo i Slađana Čanković.

Pričalo se o raketiranju izbjegličke kolone 1995. godine, a gosti su cijelu priču htjeli prokomentirati s pravnog aspekta. Smislen razgovor trajao je oko pola sata, a onda su krenula dobacivanja iz publike. Primjerice, “zašto Nobilo traži pomilovanje za Perkovića i Mustača, a ne za hrvatske heroje” i priče o tome kako “UDBA još uvijek vlada hrvatskom” uz tvrdnje da je “avion na Petrovačkoj cesti imao petokraku na repu”…

U dobacivanje se uključio i Ante Nazor, šef Hrvatskog memorijalno-dokumentacijskog centar Domovinskog rata, a tu je novinar i voditelj tribine Kosanović vidio da više nema smisla i rekao: “Sada više nema pitanja. Ako ćemo ovaj hrkljuš raditi ovako, dolje je policija, ako nastavite – izbacit će vas. Hoćete sjesti, molim vas.”

Kosanović je ponavljao i molio da prestanu, ali vođa Hrvatske autohtone stranke prava Dražen Keleminec govorio je preko njega, na što je Kosanović ustao i otišao iz prostorije. “Je li Srbija pokrenula istragu protiv onih zločina koje su učinili srpski teroristi kad su gazili tenkovima Srbe u onoj koloni? Je li Srbija pokrenula kaznenu prijavu i odgovornost…”, vikao je Keleminec, nakon čega su tehničari ugasili zvuk s prijenosa.

Nekoliko minuta u prijenosu nije bilo zvuka, a onda je tribina nastavljena, da bi opet desničari iz publike nastavili s dobacivanjima i svojim monolozima. Kosanović je u jednom trenutku rekao da “ovo više nema smisla, otišlo je k vragu” i zaključio je tribinu. Prvi prekid tribine možete vidjeti na snimci ispod oko 30. minute, a konačni prekid na samome kraju.

Previous articleSevilla želi hrvatskog reprezentativca
Next articleUmro otac Zlatka Dalića!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here